THIRTY SECONDS TO MARS v Praze

Hudba

 

 

KONCERTY SKUPINY OMEGA SE PŘEKLÁDAJÍ NA PODZIM

 

 

 

Oba koncerty maďarské skupiny Omega, které se měly uskutečnit příští pátek v Praze a v sobotu ve Zlíně, se z důvodu náhlé smrti pořadatele zlínského vystoupení Vítězslava Chromka překládají na podzim.

 

 

"Po domluvě s kolegy Vítězslava Chromka a následně s managementem kapely se naše společnost rozhodla vedle organizace pražského koncertu převzít záštitu také nad zlínským vystoupením.   Převod smluvních závazků a další administrativní kroky k tomu nezbytné ale nelze vyřešit během týdne. Proto jsme se s managementem skupiny domluvili, že obě vystoupení přeložíme na podzim - pražský koncert na 6.listopadu a zlínský na 7.listopadu." sdělil Pavel Pešek z Mania Promotion, který také potvrdil, že vstupenky zůstavají v platnosti.

 

 

Více na www.maniapromotion.cz a www.ticketportal.cz

 

OMEGA - ZMĚNA DATA KONÁNÍ!

6.11. Praha - Kongresový sál

7.11. Zlín - Sportovni hala Euronics

 

 

 

V ČERVNU SE DO PRAHY VRÁTÍ JARED LETO A JEHO THIRTY SECONDS TO MARS

 

 

 

Americká skupina Thirty Seconds To Mars se 30. června 2014 vrátí do Prahy. Dějištěm jejich velkolepá show na podporu aktuálního alba "Love, Lust, Faith and Dreams" bude Tipsport Aréna, Za Elektrárnou 419/1, Praha 7.

 

 

 

Stání u pódia vyjde příznivce skupiny na 1.290,- korun, standardní stání na 990,-Kč. Více na www.ticketpro.cz a www.ticketportal.cz

 

 

 

THIRTY SECONDS TO MARS
Skupinu Thirty Seconds To Mars (často označovanou jen zkratkou 30 STM) založil v roce 1998 hollywoodský herec Jared Leto se svým bratrem Shannonem jako rodinný podnik a kapelu pro zábavu. Během pár let se z ní však stala rocková ikona, který dnes stojí po boku největších amerických hudebních hvězd. Včetně výše zmíněné letošní novinky Love, Lust, Faith and Dreams, kterou spolu s Jaredem Leto produkoval pětinásobný držitel Grammy Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones, Pogues, Killers aj.) vydali 30 STM do dnešního dne čtyři studiová alba, od kterých se prodalo přes 10 miliónů kopií a která kapele vynesla bezpočet ocenění - např. tři ceny MTV Europe Music Awards, tři MTV Video Music Awards, šest Kerrang! Awards, NME Award nebo Billboard Music Award, na kterou byli nominováni již sedmkrát. 311 koncertů odehraných za dva roky jim navíc přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za "nejdelší turné rockové kapely".

 


Nemalou zásluhu na řadě ocenění a celosvětové popularitě skupiny nesou také její videoklipy, které v režii Jareda Leta svojí velkolepostí připomínají spíše krátkometrážní hollywoodské filmy než hudební klip. Vzpomeňme např. třináctiminutovou videopodobu singlu Hurricane, kterou hudební stanice MTV v původní verzi kvůli sexuálnímu obsahu odmítla vysílat a v cenzurované podobě ji následně ocenila soškou za "nejvýpravnější a nejnezapomenutelnější video roku 2010".

 


Stejnou pozrnost k sobě aktuálně poutá i dokument Artifact, jež opět režíroval Jared Leto a který vedle vzniku alba This Is War přibližuje soudní spor skupiny s nahrávací společností EMI/Virgin Records, která kapelu před pár lety žalovala o 30 miliónů dolarů za nedodržení smluvních podmínek. Snímek Artifakt, který byl vydán počátkem prosince, byl již před rokem představen na vybraných filmových festivalech, kde stačil již získat několik cen odborné kritiky i díváků. A neménně se Jaredu Leto daří i v jeho herecké kariéře. Po šesti letech, které věnoval převážně kapele, se vrací na filmová plátna ve snímku Dallas Buyers Club (Klub poslední naděje), který by mu podle americké filmové kritiky měl přinést nominaci na Oscara. Film bude společností Cinemart uveden do českých kin 23. ledna.

 

 

 

 

 

 

 









Termíny