Šachmatem zazní toskánská jazzová perla Romina Capitani

Volný čas, Hudba

Toskánská jazzová perla Romina Capitani zavítá v sobotu 1. března do kavárny Šachmat ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU.

 

 

Přední italská jazzová zpěvačka inspirovaná odkazem Elly Fitzgerald a Milese Davis si u nás postupně získává fanoušky. Lidé se mohou těšit na italský jazz se středomořskou příchutí. Koncert začne ve 20:00 hodin.

 

 

Tato česko-italská formace dokončila nové CD a Šachmat se stane místem, kde se bude konat moravský křest tohoto počinu," pozval na koncert pořadatel koncertu Filip Husák. Romina Capitani začala zpívat v sedmnácti letech. Absolvovala jazzovou hudbu na konzervatoři v Bologni a pokračovala ve studiu na vyšší úrovni na "Santa Cecilia Jazz Consevatory" v Římě. Měla příležitost studovat a zdokonalovat se s množstvím italských i amerických jazzových pedagogů a umělců (Maria Pia de Vito, Norma Winstone, Diana Torto, Massimo Morganti, Paolo Damiani, Javier Girotto, Sheila Jordan). Zúčastnila se "masterclass" pořádaných v Itálii těmito jazzmany: Nancy King, Phil Markowitz, Jeff Ballard, Peter Bernstein, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Scott Colley. Dosažené úspěchy Rominy Capitani: 2004: laureátka v oboru italský jazyk a literatura na univerzitě v Sieně, účastnice a moderátorka festivalu Siena Jazz, kde též vedla tvůrčí dílnu jazzové improvizace. 2008: obdržela diplom v oboru jazzová hudba a improvizace na konzervatoři "G. B. Martini" v Bologni. 2010: absolvovala v oboru jazzová hudba na konzervatoři "Santa Cecilia" v Římě. V témže roce získala první cenu v kategorii jazzový sólista na festivalu Dei Due Laghi (zámek Gandolfo, provincie Roma). Zúčastnila se též se svou skupinou Isosa Jazz Quartet nominačního večera vítezů Jimmy Woode Award 2010.

 

 

Kavárna a klub ŠACHMAT se nachází v 15. budově. V nabídce jsou nejrůznější druhy kvalitních vín, více značek piva, drobné občerstvení – jako jsou zákusky nebo panini. Novinkou jsou i snídaně, které jsou podávány od 7:30 hodin. Více na www.sachmatzlin.cz.









Kontakty

www.14-15.cz

Termíny