FENOMÉN IGRÁČEK A RŮZNÁ POVOLÁNÍ DŘÍVE I NYNÍ

Výstava, Volný čas, Pro děti

– výstava o minulosti i současnosti známé české figurky a o různých profesích představených skrze historické hračky

11. 5. – 25. 8. 2019

Legendární figurka IGRÁČEK, která vznikla v roce 1976, chce potěšit děti a dojmout dospělé. Výstava návštěvníkům představí historii, bohatou současnost i výrobu oblíbené české hračky. Prohlédnete si desítky figurek nejrůznějších povolání a charakterů s typickým náčiním, nářadím, dopravními prostředky apod., které vznikají v lisovně plastů v Korouhvi. Současnou tvorbu budou zastupovat také nové herní řady, např. auta MultiGO. Chybět nebudou ani ostatní výrobky od českého výrobce společenských her a hraček firmy EFKO. Mnohé z nich již 10 let využívá Společnost pro ranou péči pro podporu zdárného vývoje postižených malých dětí.

Ve druhé částí výstavy se podíváme do starší historie (1880 – 1980). Představeny budou celky hraček vážících se k jednotlivým povoláním. Bude na nich patrné, jak se skladba řemesel a zaměstnání měnila s dobou a s pohlavím dítěte. Uvidíte například truhlářské dílny, dopravní prostředky a stroje, hračky spojené se zdravotnictvím a hygienou. Děti dostanou na výstavě mnoho prostoru ke hře. Bude zde připraveno několik zákoutí, která se promění třeba v dílnu, stavební parcelu nebo kuchyni. Samostatná bude herna s IGRÁČKY.

Výstava vzniká ve spolupráci s firmou EFKO-karton s.r.o., Inspirací Zlín z. s. a soukromým Muzeum hraček z Rychnova nad Kněžnou.

 









Termíny