29. Šumavský Skimaraton Kooperativy 2014 - Kvilda

Volný čas, Sport, Pro děti

 

 

Poslední víkend v únoru každoročně odehrává druhý největší lyžařský "lauf" v České republice - Šumavský skimaraton Kooperativy, který nesmí chybět v kalendáři žádného opravdového běžkaře.

 

 

V sobotu bude na pořadu závod pro lyžařské naděje tzv. Šumavský minimaratón na tratích od 1 do 8 km pro ročníky narození 1996 a mladší, a hlavně bruslařský Šumavský skatemaratón v délce 25km pro všechny ostatní. 

 

 

Hlavní závod klasickou technikou je pak připraven na neděli, a to ve dvou délkách tratě - půlmaratón na 25km a maratón měřící 45km. Ten je opravdovou lyžařskou lahůdkou pro široké spektrum účastníků od vrcholových závodníků počínaje přes výkonnostní sportovce po klasické hobíky.

 

 

Doplňkovým sportovním programem, získávajícím na čím dál větší popularitě, bude potom sobotní večerní skikros na Kvildských sjezdovkách. Pro začátečníky bude možnost zkusit si první sklouznutí pod dohledem zkušených instruktorů a zapůjčit si běžkařské vybavení přímo v areálu závodu.

 

 

Pořadatelský tým ze Ski klubu Šumava v těsné spolupráci s organizátory seriálů Stopa pro život a Euroloppet se i letos prioritně soustředí na kvalitní servis a zejména na celkovou atmosféru tohoto lyžařského svátku na jihu Čech v obci Kvilda. Kromě perfektního stanového útočiště Stopy pro život je nachystána vylepšená a zvětšená plocha pro parkování a kvalitativní změnou by měla projít také příprava trati. Ty bohužel vzhledem k letošním sněhovým podmínkám budou muset doznat větších změn, tradiční trasa závodů je vzhledem k nedostatku sněhu nesjízdná.

 

 

Těšíme se na Vás na Šumavě, skol!









Termíny