„STRÁŽNICE“ aneb sloužíme do roztrhání těla

Divadlo, Volný čas, Pro děti

Jeden den v životě brněnské městské stráže na konci 15. století může zažít divák, který navštíví v letošní sezóně Letní scénu „Pod Baštou“ na hradě Špilberk. Skupina historického šermu REX ve spolupráci s Muzeem města Brna uvádí obnovenou premiéru hry o všedním životě městských strážných s jejich radostmi i starostmi, o jejich službě při ochraně zákona a majetku našich předků.

Humor i dramatické situace provázejí aktéry tohoto akčního divadla stejně, jako v našem běžném životě. Jsou to postavy z masa a kostí, se všemi vadami, přednostmi a lidskými potřebami, zálibami, ale také lidé rozdílných povah, ze kterých pramení vzájemné konflikty mezi nimi.

Ten, kdo má rád divadlo i šerm v historickém prostředí, a najde si volnou chvilku, může shlédnout veselé představení, ve kterém nebude chybět humor, šerm meči a halabardami, tesáky i dýkami. Ale také ani kousek naší historie a poučení pro děti i dospělé. Představení bude možno shlédnout dvakrát týdně ve čtvrtek a v neděli po celý červenec a srpen.

 

Obnovená premiéra se uskuteční na Letní scéně pod baštou 

25.6. 2009 ve 21.00 hodin.

 

Další představení

Datum:            od 28. června do 30. srpna 2009

každý čtvrtek a neděli mimo 2. a 6. srpna

Začátky v 17.00 hodin

Místo:             Letní scéna pod baštou hradu Špilberk

 





Účinkují

Skupina historického šermu REX





Kontakty

www.spilberk.cz

Termíny