Molekulární kuchyně je hit! Přijďte ji sami vyzkoušet

Volný čas

Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít speciální Molecular Night III v lodní restauraci Port62, kde všechno tohle zažijete už 21. listopadu 2013 na vlastní kůži.

Kreativní, extravagantní, šokující, právě tyto slova dokonale vystihují charakter této moderní gastronomie. Jedná se o kulinářský směr, díky němuž se restaurace pravidelně umisťují na 1. místa světových žebříčků. Součástí molekulární tvorby jsou kvalitní suroviny, které jsou upravovány spíše laboratorními postupy. Pomocí tekutého dusíku, suchého ledu, emulgace, výtažky z mořských řas nebo dehydrovaným ovocem se vytváří dobře známé pokrmy, které ale získávají zcela nová skupenství, na něž nejsou naše chuťové buňky zvyklá. Můžete tak například ochutnat želatinový kuřecí vývar nebo drinky, ze kterých se bude kouřit jako z laboratorních baněk.  





Účinkují

Prestižní kuchařský tým Czech Chefs, do kterého patří i šéfkuchař restaurace Port62 Radek Roubíček nebo třeba kuchaři Jan Davídek a Petr Svejkovský.

Čeká vás také menší ochutnávka toho, jak se připravuje molekulární pokrmy. To vše už 21. listopadu 2013 na lodi Port62.





Termíny