59. ZLÍN FILM FESTIVAL 2019

Výstava, Film, Volný čas, Hudba, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Každoročně představuje ve Zlíně přelom května a června filmový svátek pro malé i velké milovníky filmu, kultury i nevšedních akcí doprovodného programu. Je to totiž doba, kdy centrum Zlína žije Mezinárodním filmovým festivalem pro děti a mládež, největší akcí pořádanou ve Zlínském kraji. Letos se tak stane od 24. května do 1. června, tentokrát v duchu objevování a poznávání.

Hlavní festivalové téma „Objevuj a poznávej“ má úzkou vazbu k letošním stým narozeninám slavného cestovatele, dobrodruha a spisovatele Miroslava Zikmunda. A cestovatelská témata se tak budou prolínat jak filmovým, tak i doprovodným programem. Diváci se mohou mimo jiné těšit na filmové poznávání a objevování ve třech oblastech: příroda, lidé a země. V rámci této sekce se bude promítat více jak 40 filmů a dokumentů.

Mezi hosty festivalu nebudou chybět ani další významní cestovatelé, popularizátoři cestování a dobrodruhové. Pozvání do Zlína přijali například režisér a cestovatel Petr Horký, český filmový producent, režisér, spisovatel a „filmař žraloků“ Steve Lichtag, etnolog a cestovatel Mnislav Atapana Zelený nebo dobrodruh se žlutým trabantem Dan Přibáň. Sérii cestovatelských přednášek doplní i umělkyně, spisovatelka a cestovatelka Dorota Nvotová nebo fotografové Václav Šilha, Jan Rybář a další.

Filmové projekce se konají jak na standardních místech jako jsou kinosály v Golden Apple Cinema v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko, v prostorách Malé scény, nově i ve Vzdělávacím komplexu UTB - U18, ale také přímo pod širým nebem. Diváci tak mohou filmové snímky zhlédnout v samotném Zlíně, ale i na nádražích v různých městech po celé České republice. Doprovodný program festivalu nabídne i zajímavou Film Industry sekci s odbornými přednáškami a workshopy, řadu divadelních představení, koncertů, výstav, interaktivních a benefičních programů a také sportovních a společenských akcí. Hudební zážitky zprostředkují kapely Mirai, Mandrage, Iné Kafe, benefiční koncert Michala Davida pro Kapku naděje nebo třeba Industry party v kulisách továrního areálu.









Kontakty

www.zlinfest.cz

Termíny