Certifikace regionálních výrobků

Již po šesté zasedne certifikační komise k regionálním výrobkům, která bude posuzovat, zda přihlášené výrobky splňují kriteria a mohou být označeny jako Českosaské Švýcarsko regionální produkt. Přihlášky jsou možné do 23. 10. 2013. Cílem značky je přispět k rozvoji místní ekonomiky a udržitelnému cestovnímu ruchu. Značka garantuje původ výrobku v regionu, kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. Uděluje se výrobkům, které mají v regionu dlouholetou tradici (nože z Mikova, čokolády z děčínské firmy Jordan & Timaeus), nebo jsou převážně z místních surovin (dřevěné spony od p. Kříže, včelí med od p. Kuby z Brtníků, mošty ze Saska apod.). Posuzuje se i podíl ruční práce, jedinečnost ve vztahu k regionu a výjimečné vlastnosti produktu. Výrobcům značka umožňuje větší propagaci jejich výrobků a otevírá nové možnosti prezentace a prodeje, např. na regionálních trzích. Základním nástrojem propagace jsou společné webové stránky všech certifikovaných produktů  http://www.regionalni-znacky.cz Koordinátor značky dále propaguje certifikované výrobce na svých akcích, webových stránkách a vydáváním propagačních materiálů a katalogů. Kontaktní osoba pro sběr žádostí a certifikační proces: Ing. Jarmila Judová E-mail: jarmila.judova@ceskesvycarsko.cz Tel.: +420 775 552790 Křinické nám. 1161/10, 407 46 Krásná Lípa /cs/co-jsou-regionalni-vyrobky-jak-certifikovat









Termíny