KALLE (cz), PRIS (cz)

Hudba
Full Moon pro Sedmičku

Zdá se to téměř neuvěřitelné, ale je to tak – v letošním roce oslaví populární Klub 007 Strahov, důvěrně známý jako Sedmička, padesát let od založení. Jeden z nejdéle sloužících hudebních klubů v celé ČR funguje skutečně již od konce šedesátých let, vystupovala v něm spousta slavných jmen folkové, rockové a později i punkové scény. Full Moon pořádal během let na Sedmičce hned několik pamětihodných večerů, nejen proto se tým okolo magazínu rozhodl připojit se k oslavám. Během roku 2019 proběhnou na Sedmice hned čtyři koncerty v režii Full Moonu.

„Na Sedmičce jsem zažil hned několik pro mě osobně naprosto zásadních koncertů, namátkou třeba Cows, Lungfish nebo Chokebore, ale mnohem více mi jich během té spousty let uteklo, například neprožité koncerty The Make-Up budou mrzet navždy,“ říká Michal Pařízek, šéfredaktor Full Moonu a doplňuje: „Ale jako úplně nedůležitější mi přijde, že Sedmička už strašně dlouho funguje jako pevný a stabilní pilíř domácí hudební scény, najde se jen velmi málo kapel, které si zde nezahrály, a spousta menších promotérských skupin začínala svou činnost právě tady. Sedmičce přejeme vše nejlepší a věříme, že vytrvá.“ Kouzlo Sedmičky spočívá v absenci stálého dramaturga, díky níž genius loci vytváří externí pořadatelé a komunity nadšenců, kteří dokáží na Strahov dostat to nejlepší ze široké palety hudebních žánrů.

KALLE
Jak zní zhudebněná láska? Po hledání hudebního výrazu ve skupině Veena a burácení s (aktuálně spícími) Nod Nod se Veronika Buriánková a David Zeman soustředí hlavně na Kalle. A po jarním akustickém turné s kapelou vrátí k intimnímu vystupování ve dvou a překvapivě vůbec poprvé takto vystoupí také na strahovské Sedmičce, aby rozehráli tu nejintimnější strunu.

P R I S
Sametově gotickým hlasem Lukáše Grygara zpívaný barokní pop dá leckomu vzpomenout na černobílý Berlín, debut Naše Večery jde ale mnohem hloub. Láska, svítání, strach. Lukáše Grygara a Tomáše Tkáče před nedávnem doplnil v sestavě i bubeník Jonáš Kucharský, společně teď plánují koncertování omezit a soustředit se na práci na novém materiálu. Nabídce zahrát si s Kalle ovšem neodolali. „Noc bude jasná, jak nikdy nebyla.“








Termíny