Tove Lo / SWE

Hudba
KOUPIT VSTUPENKY: https://www.musicbar.cz/program/tove-lo-swe/

Tove Lo se možná víc, než sólo zpěvačka, proslavila jako spoluautorka a hostující zpěvačka u různých jiných interpetů. Slyšet ji můžeme v Close Nicka Jonase, Say It Flume, Desire od Years & Years, Blow That Smoke od Major Lazer, Freak of Nature od Broods, Heroes (We Could Be) od Alesso a zazpívala si i s Coldplay v tracku Fun. Předskakovala Katy Perry, Maroon 5 a Coldplay. Do České republiky ale Tove Lo zavítá poprvé. V úterý 6. 8. vystoupí v Lucerna Music Baru.

Tove Lo si živě vzpomíná na své první zlomené srdce. Jmenoval se Erik a byl prý úžasný. „Ihned jsem se do něj zamilovala,“ říká. Ale v jejich písních, jako je třeba Habits (Stay High), je každé zamilování komplikované. Erik se zamiloval do její kamarádky; Tove se zbořil svět. „Mohla jsem si oči vyplakat,“ říká a směje se. Zapomněla totiž prozradit, že jí bylo osm let.

Její platinou ověnčený debut Queen of the Clouds vyšel v roce 2014. Albu se dostalo kritické chvály a singl Habits (Stay High) získal třetí příčku v Billboard’s Hot 100, další skladba Talking Body se vyšplhala na místo dvanácté.

Časopis Time pochválil preciznost Tove Lo, „která se podobá ostří břitvy“. Ve skutečnosti se Tove psaní písniček věnuje více než 18 let. Začala v jedenácti s domácí dívčí kapelou, pokračovala v indie-rockové kapele Tremblebee a nakonec se stala členkou hudebního kolektivu Wolf Cousins Maxe Martina. Ten ji v mnohém pomohl, především radou, aby se věnovala produkci.

V současnosti se Tove Lo plně věnuje desce z roku 2017 nazvané Blue Lips. V prosinci 2018 zveřejnila video k singlu Cycles.








Termíny