Toulava FEST - Otevření turistické sezóny v Táboře

Volný čas, Hudba, Sport, Pro děti, Turistika

Letošní turistickou sezónu otevírají města Toulavy v sobotu čtvrtého května, a to bohatým kulturním a sportovním programem.

 

 

Už 3. ročník unikátního festivalu, který spojuje a stmeluje všechny oblasti turistické destinace Toulava od Táborska, Bechyňska až po Milevsko a Sedlčansko, se letos bude odehrávat v Táboře a návštěvníkům nabídne místní výrobky, zajímavé umělce i sportovní vyžití.

 

 

Program sobotního dne začne nabídkou sportovních aktivit pro všechny věkové kategorie. Pro cyklisty je v plánu výlet z Tábora přes Makov a Padařov až ke Stádleckému řetězovému mostu a zpět. Výlet letos připomíná sté výročí založení táborského skautingu a proto i doprovodný program bude připraven na základně Junák v prostoru Lužnické plovárny. Putování za písničkou bude určené pro nejmenší turisty. Vydají se na putování o délce asi 3 kilometry a na kontrolních stanovištích si vyzkouší různé vědomostní soutěže například od Městské policie nebo Skautů. U Ctiborova mlýna si budou moci opéct špekáčky, užijí si písničkové představení a na vylosované budou čekat i odměny. Pro milovníky Nordic Walking bude připravena i procházka s kvalifikovanou lektorkou o délce asi 8 kilometrů.

 

 

Bohatý kulturní program na Žižkově náměstí začne ve 14 hodin a můžete se těšit na vystoupení oblíbené Keramičky, na swingový bigband Zatrestband a dále na Sviště v orchestřišti, tedy orchestr ZUŠ Tábor pod vedením Jakuba Valeše. Od 19 hodin se náměstí rozezní písněmi z nejznámějšího období kapely Marsyas v podání kapely Oskar Petr Band. Program na Žižkově náměstí doplní prezentace jednotlivých měst Toulavy, horolezecká stěna a hlavolamy pro děti i dospělé a také trh s regionálními výrobky Toulavy, jako například kožené a keramické šperky, včelařské a drátenické výrobky nebo produkty z kozí farmy a mnohé další.

 

 

Více na www.visittabor.eu

 









Termíny