Výchovná výstava pro školy

Výstava

V Městském muzeu v Blatné u Strakonic se pořádá světově unikátní historická výstava královéhradeckého sběratele Jiřího Janků, který je autorem výstavy - Česká kytara.

Unikátní výstavní expozici doprovází publikační text, který připomíná slavnou jihočeskou historii elektromagnetického snímání zvuku pro hudební nástroje a významné vývojáře města.

Jako první tovární výrobce v Evropě, který začal výrábět elektrifikované snímače zvuku značky Resonet na hudební nástroje a kytary, byl legendární blatenský podnikatel pan Ladislav Kořána a jeho švagr slavný konstruktér a vynálezce Vladimír Vlček.

Výstava českých elektrických kytar značky Resonet, Jolana, Neoton byla zahájena dne5. května a potrvá do 28. června 2009.Otevírací hodiny: 9,00 - 12.00 13,00 - 16,00 hod mimo pondělíMěstském muzeu v Blatné u Strakonic se pořádá světově unikátní výstava
královéhradeckého sběratele Jiřího Janků, který je autorem výstavy - Česká kytara.

Na české snímače zvuku a kytary začínala svoji uměleckou kariéru obrovská spousta legendárních světových umělců jako jsou George Harrison z Beatles, John Paul Johnes a Jimmy Pege z Led Zeppelin, Albert Lee, Eric Clapton, Gerry Mordsden atd.

Výstavní expozici doprovází publikační text autora výstavy a foto dokumentace , které připomínají slavnou blatenskou historii elektromagnetického snímání zvuku pro hudební nástroje a významné vývojáře města.

Výstava populárních českých elektrických kytar značky Resonet, Jolana, Neoton byla zahájena dne 5. května a potrvá do 28. června 2009.
Otevírací hodiny v Městském muzeu: 9,00 - 12.00 13,00 - 16,00 hod mimo pondělí.

Unikátní ojedinělá putovní výstava je svoji atraktivitou mimořádně vhodná pro všechny stupně škol.

Dne 11. června 2009 bude odvysílán televizní dokument na ČT 2 v cyklu - Zašlapané projekty pořad o prvním legendárním blatenském výrobci hudebních nástrojů panu Ladislavu Kořánovi.

Dne 14. června 2009 bude dopoledne o víkendu odvysílána reportáž z výstavy v oblíbeném televizním pořadu - Toulavá kamera





Účinkují

V případě zájmu je možné si objednat v muzeu komentovanou prohlídku.

Další dokumenty k akci

  




Termíny