DALŠÍ KOLO RYBÍCH A GURMÁNSKÝCH TRHŮ V PÁTEK A V SOBOTU V GALERII HARFA

Volný čas

Páteční gurmánské trhy bude možné navštívit 26. července 2013 od 11 hodin. Rybí hody pak v sobotu 27. července 2013 od 13 hodin. Obě dvě akce se uskuteční na střeše Galerie Harfa.

V pátek se mohou návštěvníci Galerie Harfa těšit kromě již standardního sortimentu gurmánských trhů, jako jsou uzenářské speciality, čerstvé ryby, křupavé pečivo a koláče, přírodní šťávy, pivní speciály, víno a další, také na bezpeckové melouny, které vychlazené v letním parnu přijdou jistě k chuti.

Bezpeckové melouny budou k dostání za speciální ceny, odstupňované podle jejich velikosti. Malý meloun o 2 až 3 kilogramech přijde na 20 Kč, středně velký na 40 Kč a šesti až osmikilový na 60 Kč. Melouny nejenom že v letních parnech dokonale osvěží, jsou také bohatým zdrojem vitamínů A, B6 a C a neobsahují žádný cholesterol ani tuky. Protože jsou z až 92 % tvořeny vodou, jsou skvělými hasiči žízně“, říká Kateřina Nová z Galerie Harfa.

Opět bude přítomen šéfkuchař Pepa Rychtr s novým menu, které bude možné ochutnat na místě nebo si ho odnést s sebou domů. A tentokrát budou hlavní úlohu hrát maliny. Podávají se tvarohové knedlíky se skořicovými jablky a malinovou omáčkou, koláč z jablečných povidel s malinami a malinová bábovka s citrónem. Těšit se můžete i na grilovanou hrušku s vanilkovou zmrzlinou. Domů si bude možné odnést jablečná povidla s malinami a zavařenou zeleninu Capunata po sicilsku, která chutná nejlépe se steaky.

Nesmí chybět grilování ryb a nově také farmářských klobás nebo šťavnatých špekáčků. O delikatesy nebudou připraveni ani psí miláčci, kteří mohou ochutnat psí muffiny.

Jak v pátek, tak i v sobotu bude možné zakoupit široký sortiment čerstvých ryb od makrely a pstruha, přes tilápii až po pražmu královskou. Zde je malá ochutnávka pátečního rybího menu: grilovaná makrela v rajčatovo-kaparovém sósu, pstruh v čerstvých provensálských bylinkách, filet z tilápie v kalábrijské marinádě, pražma královská se zeleninou Capunata a domácí bruschettou a mušle na víně s francouzskou bagetkou. V sobotu budou na místě odborníci, kteří vás naučí, jak ryby správně filetovat a upravovat a některé recepty předvedou přímo na místě. Odpolední program zpestří vystoupení kapely Z Vršku.









Termíny