Permakultura a uchovávání osiva

Základy permakultury a OSIVO jako důležitý zdroj kulturního dědictví.  Pěstování zdravého jídla začíná u zdravého osiva a umění napěstovat si vlastní osivo patří k základním znalostem v systému trvale udržitelného pěstování. Dozvíme se, jak zamezit nechtěnému sprášení a udržet čistotu odrůd, o důležitosti krajových odrůd. Ke zdravému pěstování potřebujeme zdravou půdu, a tak nevynecháme ani základy správného kompostování, práce s půdou, osevní postupy, zakládání zahrad a další témata, které přivezete vy jako účastníci. Během kurzu budeme sbírat osivo přímo z dozrávajících rostlin, některé si budete moci i odvézt. Naučíme se, jak správně osivo sbírat, sušit a uchovávat, aby si udrželo svou klíčivost.  S sebou vezměte: pohodlné pracovní oblečení, přezůvky, zápisník na poznámky, cokoliv byste rádi sdíleli s ostatními účastníky, dobrou náladu.Lektorka: Kateřina Horáčková, diplomovaná permakulturistka :-)Cena: 1600 Kč za osobu - platba předem na účet. Strava během semináře bude připravena v čajovně: vegetariánská/veganská a co nejvíce v biokvalitě, částečně budeme připravovat z místních bylin. Zájem o občerstvení účastníci hlásí při přihlášení a platí se zvlášť na místě. Ubytování je možné v chalupě blízko místa konání (1km), kontaktujte přímo Danu Soukupovou na 732 118 913. Můžete využít ubytování v okolí Vlčí Hory anebo v Brtníkách.









Termíny