APETIT FESTIVAL 2013 - PARDUBICE

Volný čas

Gurmánský festival dobrého jídla a pití...

 

 

Pardubické dostihové závodiště (Synthesia Park) se 29. a 30. června stane dějištěm gastronomického svátku Apetit Festival. Pro tuto příležitost se závodiště promění v místo setkávání gurmánů, místo na vysoké úrovni, kde bude zastoupena ušlechtilá gastronomie a zkrátka vše, co je skutečně dobré.

 

 

Apetit Festival je v letošním roce pro východní Čechy novinkou, svou historii však již tři roky píše v Plzni. Loňský západočeský ročník navštívilo přes 25 tisíc návštěvníků.

 

 

Pro ně bude i v Pardubicích připraveno setkání s těmi nejlepšími šéfkuchaři, restauracemi, pivovary, vinařstvími, kavárnami, koktejlovými bary, ale i regionálními specialitami a potravinami, které byste jinde nepotkali. Hlavním tahákem bude bezesporu přítomnost nejslavnějšího českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, který se návštěvníkům představí hned ve dvou hodinových kuchařských show. Chybět však nebude ani Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci či Petr Koukolíček, který je propagátorem molekulární gastronomie. Těšit se můžete také na kuchařskou show šéfkuchaře Romana Pauluse z restaurace Alcron, která pod jeho vedením již dvakrát získala michelinskou hvězdu. Vůbec poprvé budou moci Východočeši na Apetit Festivalu ochutnat pokrmy připravované z hmyzu. Přítomen totiž bude Petr Ocknecht, který je ve svém oboru naprostou špičkou. Vařit bude také Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz.

 

 

Festival bude samozřejmě také, stejně jako v Plzni,  soutěžní. V kategorii Východočeská restaurace roku bude o titul zápolit pečlivě vybraných 15 TOP restaurací, o pivovaru roku se rozhodne mezi 20 účastníky. O tom, kdo prestižní tituly získá, rozhodnou právě návštěvníci Apetit Festivalu. Každý platící návštěvník totiž bude mít možnost hlasovat – tím se zároveň dostane do slosování o hodnotné ceny v hodnotě 16 tisíc korun. Dále se zde bude prezentovat pět nesoutěžních restaurací z celé ČR, nejlepší česká i světová vína, návštěvníci budou moci ochutnat i koktejly nebo delikatesy z celého světa.

 

 

Festival obohatí také samostatná sekce regionálních potravin Pardubického kraje, která  představí více než 25 vystavovatelů. Rovněž zde budou vyhlášeni vítězové mezi regionálními potravinami v kraji a MLS Pardubického kraje.

 

 

Připraven je však také pestrý hudební program, účast přislíbila kapela Mrakoplaš, Orange, Katka Sarkozi a Roman Pluhař, Blue Effect či zpěvák Vladimír Mišík. Svou trapnomagii předvede Richard Nedvěd, před diváky předstoupí také komické stand-up spolky Na Stojáka a Komici s.r.o. s Milošem Knorem s výběrem toho nejlepšího.

 

 

Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila.

 

 

Věříme, že východočeský Apetit Festival se stane tou největší událostí v oblasti gastronomie v tomto regionu a těšíme se na začátku léta v Pardubicích na shledanou.

 

 

Sobotní program je připraven od 10 do 21 hodin a nedělní od 10 do 18 hodin, kdy dojde k vyhlášení vítězů soutěží. Ceny vítězům přislíbila předat primátorka Pardubic JUDr. Štěpánka Fraňková.

 





Účinkují

program najdete na webových stránkách zde:

http://www.apetitfestival.cz/pccz/program.htm





Termíny