Konopex Ostrava 2019

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Hlavním cílem veletrhu je informovat širokou veřejnost o rostlině konopí, o její historii a mnohostranném využití, prospěšnosti a obrovském potenciálu pro budoucnost. Bohatý třídenní program zahrnuje nejen veletrh a možnost si nakoupit pro nadcházející sezonu, ale také přednášky, workshopy, besedy, soutěže a zábavu.

Tuzemští i zahraniční vystavovatelé představí své produkty, technologie i služby a seznámí vás s novinkami ve využití konopí. Prodejní a výstavní expozice budou věnovány pěstování a zpracování konopí (semena a legální sazenice konopí i dalších bylin, substráty, hnojiva, hydroponie, aeroponie, zahradní technika, pěstební pomůcky) i finálním konopným produktům a doplňkovému zboží (masti, CBD produkty, textilie, potraviny, kosmetika). Představí se také různé organizace a spolky, které se konopím zabývají. Praktické zkušenosti získáte na workshopech míchání konopného betonu, sázení a řízkování bylin, výroba konopných mastí. Připraveny jsou také soutěže o hodnotné ceny a další doprovodný program. Vyzkoušejte na vlastní kůži konopnou kosmetiku, ochutnejte zdravé konopné potraviny, oblečte se do konopného textilu, osahejte si konopné stavební materiály, připravte se na nadcházející pěstební sezónu. Rozšiřte své vědomosti o konopí a podpořte svůj zdravý životní styl.

Konference, přednášky a konopná osvěta

Nedílnou součástí veletrhu je již tradičně třídenní odborná konference, na které získáte spoustu užitečných informací a nejnovějších poznatků o pěstování i využití této všestranné rostliny. Bohatý program zahrnuje přednášky a besedy s odborníky na konopnou tématiku ve čtyřech blocích – léčebné využití konopí, jeho přínos pro výživu a zdraví, jeho národohospodářský význam a konopí ve stavitelství.

 









Termíny