Chebské dvorky 2009

Výstava, Film, Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti

 

VII. ročník Chebských dvorků 2009 se blíží!

Od 10. do 13. června se změní historické centrum Chebu v kulturní oázu západu a na 25 dvorech, uličkách, zákoutích a zahradách historického centra města Chebu se budou konat tvůrčí dílny pro dospělé i děti, výstavy, divadelní představení, přehlídky, projekce a koncerty.

Zinspirace Chebskými dvorky vznikla umělecká skupina UMSKUP, která tento rok bude tvořit živou pozvánku vcentru Chebu. Oproti loňsku také přibyl jeden dvorek - G (Gymnázium Cheb, Nerudova ul.), kde se bude konat studentské představení. Mezi tvůrčími dílnami je také skvělá novinka - možnost vyzkoušet si techniku DIY sítotisku přímo na vlastní tričko. Kprojekcím FAMU přibudou letos projekce Billa Pearsona zAnglie.

Návštěvníky čekají zajímavé výtvarné projekty: např. Silvie Křížková - aplikovaná batika, Hana Pokorná - koláže, Toy Box - umělkyně, která se zároveň zabývá technikou DIY sítotisku, představí své ilustrace a komiks, zajímavou instalaci přiveze Stefan Baumgärtner zWeidenu, vystaveny budou i obrazy chebských malířů Jaroslava Seibla a Karla Matouška. Přijede úspěšná a oblíbená účastnice festivalu Janna Riabowa zNěmecka, tentokrát svideoprojekcí. Svou tvorbu představí studenti TU Liberec - Fakulty architektury, Gymnázia a OA Mar. Lázně, Gymnázia J. Keplera zWeidenu a Střední průmyslové školy keramické a sklářské zKarlových Varů. Bořivoj Hořínek zaujme interaktivní akcí Černá-Bílá, kreslení světlem.

Na diváky čekají nesmírně zajímavá divadelní představení - Divadlo Rity Jasinské sbrilantní komedií Generálka a nevšední, visuální, akrobatické a hudební, pouliční představení divadla Décalages - TaBalada, hrané na alegorickém voze s konstrukcí pro závěsnou akrobacii.

Uslyšíte jak regionální muzikanty, tak známé kapely - Fast Food Orchestra, Echt!, UDG, Yellow Sisters, zpěvačku a herečku Szidi Tobias.

Nenechte si ujít závěr festivalu - energickou a strhující bubenickou show skupiny Power!Percussion, jejichž zahraniční koncerty jsou vyprodané, diváci šílí a tisk pěje ódy na tyto mistry rytmu!

 





Další dokumenty k akci

  




Termíny