Kurz perokresby 31. 3. 2019

Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Tuto kreslířskou techniku se u nás naučíte na jednodenním kurzu, kde vás zasvětíme do tajemství světel a stínů tvořených pouhými čarami. Postupně se ponoříme do linek hustých i slabších, tak abyste poznali, jak díky tomu docílit jemných přechodů.Vysvětlíme jak nakládat s potřebnými pomůckami. a jak si vytvořit ty správné podklady, aby jste si práci s perem co nejvíce usnadnili.

Tato technika byla velice oblíbenou pro záznam obrazu před příchodem fotografie. K záznamu se používala ptačí či rákosová pera, také zaostřené dřevěné paličky. Později se začali používat pera s ocelovými hroty, jako médium je použita tuš či inkoust

Vyzkoušíte si práci jak s klasickou tuší, tak s technickým perem Standardgraph, které nedělá kaňky, má tenký hrot, který se nerozjede, linky jsou vždy rovnoměrné, inkoust se do něj dá doplňovat a po zaschnutí je voděodolný. Toto pero je zahrnuto v ceně kurzu a po kurzu si jej odnesete domů, kde můžete v této technice dále pokračovat.

Základní informace o kurzu a cenách:
Kurz proběhne v neděli 31. 3. v 10:00 a končit kolem 16:00-17:00. Cena kurzu je 700 ,-. V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré pomůcky a materiál.

Maximální počet kurzistů: 8

Kurz je určen i pro úplné začátečníky. Vhodné je volné oblečení, ve kterém se budete cítit příjemně a nevadí když jej zašpiníte.

Kurz povede naše lektorka Claudie 









Termíny