Ekojarmark a KONCERT Ekologických dnů Olomouc 2019

Výstava, Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Tradiční řemesla, hravá zastavení pro rodiče s dětmi, nevládní organizace, informace o životním prostředí, divadlo pro rodiče s dětmi, výstavy, kulturní programy, životní alternativy a pestrost, odpady: Olomouc třídí odpad, udržitelná domácnost, biodiverzita přírody a lidských přístupů k ní. Slavnost společného pobývání na Zemi.

 další organizace, které uvedou své aktivity:

 VÝLETNÍ PLAVBY HISTORICKOU OLOMOUCÍ Objednávky u mikrobusu CK PEŘEJ tours na Ekojarmarku. Netradiční prohlídka historického centra města Olomouce na raftech s počátkem plavby přímo pod novogotickou katedrálou Sv. Václava, pod Přemyslovským palácem, přes Bezručovy sady tzv. “Výpad”, podél starobylých olomouckých hradeb s výhledy na kostel sv. Michala ze 17. století s bývalým dominikánským klášterem, kolem Botanické zahrady Michalským stromořadím k mostu u Tržnice (tř. 17. listopadu). Potom mikrobusem zpět na náměstí. Na stánku si budete moct také zapůjčit netradiční čtyřkolo vhodné na projížďku po městě a přilehlých parcích. Pořádá: CK PEŘEJ tours.

 PREZENTACE CENTRA SEMAFOR, které se zaměřuje na dopravní výchovu a s ní spojené volnočasové aktivity pro děti i nejširší olomouckou veřejnost. CENTRUM SEMAFOR umožní návštěvníkům Ekojarmarku vyzkoušet nejrůznější druhy nemotorové dopravy (www.olomouc.eu/semafor).

 LESY V OLOMOUCKÉM KRAJI – LESY PRO LIDI – VODA – LES – DŘEVO

Zábavné aktivity pro všechny, přibližující péči lesníků o zelené bohatství Olomouckého kraje. Můžete se přímo na náměstí projít po jehličí, potočních oblázcích, lesním mechu nebo si sami zkusit postavit domek ze dřeva. U stánků si ověříte své znalosti z přírodovědy – poznávání základních druhů dřevin, určování přírodnin apod. Můžete vyzkoušet znalosti svých dětí o lese a jeho obyvatelích. Správné odpovědi dětí i zkušených znalců lesa budou odměněny dárkem. Obdivovatelé lesa si mohou odnést cenné informace o pěstování dřevin, péči o lesní zvěř anebo kontakty na subjekty zabývající se lesnictvím v regionu.  Pořádají Lesy ČR, s. p. Krajské ředitelství Šumperk (www.lesycr.cz).

 AUTO NAPŮL.

První český carsharing. Autonapůl naživo představí unikátní systém online rezervace auta a jeho snadné vyzvednutí čipovou kartou nebo chytrým telefonem. Jedno moderní sdílené auto dokáže nahradit 5 až 10 soukromých aut a ohleduplně tak šetří místo v ulicích měst. V rámci sítě Autonapůl lze už dnes výhodně použít 55 aut v 9 městech ČR, včetně Olomouce, Brna, Prahy nebo Ostravy.

 LITERÁRNÍ KAVÁRNA DRUHÝ DOMOV

s výběrovou kávou tuzemských I zahraničních pražíren, s mnoha druhy teplého a studeného kakaa, ovocných limonád a spoustou domácích pochoutek všeho druhu. Ke kavárně bude opět připojen pojízdný antikvariát.

 … a další, další a další





Účinkují

9.30 Marshall Malinovsky

10.00 Václav Marek his Blue star

12.00 Hm…

13.30 Žamboši

15.00 Jablkoň

16.30 -123 minut

18.00 Zrní

19.30 Longital

Koncert zvučí František Petřík, Sound of Innovation.





Termíny