Insania: Kancionál tour

Hudba, crossover, rock
Koncem února 2019 odstartuje INSANIA sérii koncertů Kancionál Tour na podporu unikátního projektu multimediální knihy KACÍŘŮV KANCIONÁL, souboru ilustrovaných textů INSANIE komentovaných historickými figurami, vrahy, filozofy, revolucionáři, ďáblem i Bohem formou diskusí na sociálních sítích.

INSANIA
- vznikla roku 1987, po několika koncertech jí byla roku 1988 ze strany brněnské StB zakázána další činnost. Poté chvíli působí pod krycím názvem SKIMMED a pod touto hlavičkou vydává v roce 1990 první nezávislou desku v tehdejším Československu, LP „New Insanity“.

Roku 1992 obnovuje činnost opět pod názvem INSANIA a v novém složení vydává roku 992 demo "R.U.DEAD?", v r. 1993 EP "Vertigo" a v r. 1994 první CD "Crossfade", které slavilo úspěch i v zahraničí. Kapela dále koncertuje po celé Evropě, hostuje v několika televizních a rozhlasových pořadech a hraje společně s kapelami jako je VOIVOD, NO MEANS NO nebo KILLING JOKE. Od roku 1991 se datuje její přátelský vztah s Jello Biafrou (ze sanfranciských DEAD KENNEDYS).

Po americkém turné koncem minulého století vydala INSANIA, kromě živého CD "Recycling & Live in Seattle", dvě řadová alba, "Trans-Mystic Anarchy" a "OUT", z nichž obě skončily v daném roce na druhém místě v kategorii "hard and heavy" ankety hudebních kritiků ANDĚL. Na začátku roku 2008 je INSANIA s albem "Rock'n'Freud" nominovaná (spolu s My Chemical Romance, Billy Talent a Gaia Mesiah) na cenu TV Óčko a v březnu 2008 za něj dostává CENU HUDEBNÍCH KRITIKŮ ANDĚL. V květnu 2008 získává ocenění Album roku v anketě BŘITVA, v níž každoročně hlasuje 69 rockových publicistů z 29 médií."









Termíny