MOTOSALON slaví 10. výročí - v Praze

Výstava, Volný čas, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Několik set značek jak z oblasti motocyklů nebo čtyřkolek, tak motorkářského oblečení a příslušenství představí téměř 150 vystavovatelů letošního jubilejního desátého ročníku mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, oblečení a příslušenství Motosalon, který se v roce 2019 uskuteční na letňanském výstavišti v Praze. Bude tu pro vás od čtvrtka 28. února do neděle 3. března. Motosalon 2019 obsadil haly 2,3,4,5 a 6, na volné ploše před vstupní halou je umístěna Show Arena. Letos jde o první kulaté výročí, proto se bude slavit hned od zahájení. A oslava to bude víc než důstojná - Motosalon je totiž největší za celých 10 let své existence.

 

Je rozhodně na co se těšit! Na největší motocyklové výstavě ve střední Evropě uvidí návštěvníci téměř všechny značky motorek působících v Česku. Na své si přijdou i fanoušci ekologické jízdy. Na několika stáncích budou k vidění elektro skútry. Nové modely představí v české premiéře značka Royal Enfield.

 

Podívejte se na značky motorek a čtyřkolek, které uvidíte na Motosalonu 2019 (v abecedním pořadí): 

 

ACCESS Motor, AJP motos, Aprilia, ARCTIC CAT/TEXTRON, ARGO, Askoll, BAJAJ, Benelli, BMW Motorrad, BRP, CAN-AM ATV, Can-am, CF MOTO,  Čezeta, DUCATI, Electric Motion, Evoke, F.B, Mondial, GAS GAS, Harley-Davidson, HONDA, Husqvarna Motorcycles, INDIAN MOTORCYCLE, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Lambretta, LEM, Linhai, LYNX, Moto Guzzi, Moto Morini, MV Agusta, Niu Smart scooters, Norton, ODES, Peugeot, Piaggio, POLARIS, ROMET, Royal Enfield, SKI-DOO, SUZUKI, SYM, TGB, Triumph, TRS Motorcycles, UM motorcycles, Vespa, Victory, YADEA, Yamaha, YUKI, Zero Motorcycles, Zontes

 

Každý motorkář musí být řádně vybaven a vystrojen - v první řadě pro svou bezpečnost, ale musí se cítit pohodlně a také chce dobře vypadat. O to se postarají tradiční čeští výrobci i prodejci světoznámých značek, na letošním Motosalonu najdete nepřeberný výběr helem desítek značek.

 

10 známých motorkářských osobností

Veletrhu se zúčastní řada známých osobností, které mají k motocyklům blízko. Tvářemi Motosalonu se stali skvělí herci a motocestovatelé Pavel Liška a Jan Révai a tradičně populární kaskadér a testovací jezdec primáckého Autosalonu Pepa Sršeň Šiler. Na zahájení ve čtvrtek ve 13 hodin se na pódiu sejde celkem 10 osobností, aby s námi i návštěvníky zahájili oslavy prvního kulatého výročí a možná také zavzpomínali na posledních 10 let na motorce - herci Honza Révai a Pavel Liška, herečka Vanda Hybnerová, zpěvačka Helena Zeťová ale také závodnice Ollie Roučková, generál Petr Pavel, freestylista Petr Pilát, jezdec Karel Hanika, cestovatel Jarda Šíma a kaskadér Pepa Sršeň.. Ostatně Jarda Šíma oslaví na Motosalonu 1,5 milionu kilometrů na motorce.

 

Motorka jako člen rodiny

Tématem letošního Motosalonu je "motorka jako člen rodiny". Hodně motorkářů má ke svý strojům úzký vztah, jiní mají naopak hodně vztahů jinde :-).

 

Doprovodný program

Každý den se v Show Aréně představí kaskadérské sdružení Crazy Day. Jejich představení uvidí návštěvníci několikrát denně, kromě nich se na venkovní ploše ukáže Míra Lisý nebo motogymkhana.

Dalším centrem doprovodného programu bude pódium v hale 5. První den ve 13 hodin proběhne zahájení, beseda Pavla Lišky a Jana Révaie, křest speciálu časopisu Playboy s Karlosem Vémolou, každý den jsou pak pro návštěvníky připraveny rozhovory, autogramiády, pořady s cestovateli na motorce, ukázky první pomoci nebo workshopy Automotodromu Brno.

 

Anketa Motocykl roku

Letos se opět uskuteční anketa Motocykl roku, v které hlasuje jak odborná porota, tak i široká veřejnost. Hlasovat se bude od začátku února.

Motosalon se koná v gesci motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů. Dle dohody společnosti Veletrhy Brno, a.s. a motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů se od roku 2010 veletrh Motosalon střídavě koná v Brně a Praze.

Novinky speciálně pro Motosalon 2019 se chystají také v mobilní aplikaci BVV Trade Fairs.

 

Praktické informace

Veletrh Motosalon se uskuteční od čtvrtka 28. února do neděle 3. března. Pro širokou veřejnost se brány areálu otevřou ve čtvrtek v poledne. Ve 13:00 bude následovat slavnostní zahájení na pódiu v hale 5. Další dny je výstaviště otevřeno denně od 9:30 do 19:00, v neděli do 17:00. Vstupné pro jednotlivce stojí od 180 Kč (do konce ledna při on-line prodeji) do 250 Kč, rodinná vstupenka od 500 do 600 Kč.









Termíny