Expediční kamera 2019

Film, Volný čas, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference
  • Termín konání: 20. 2. - 14. 4. 2019
  • Místo konání: 200 českých a slovenských měst
  • Slavnostní zahájení: 20. 2. 2019 Kino Aero, Praha

 

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je svým rozsahem největší cestovatelskou a outdoorovou akcí v ČR. Již od roku 2009 přináší k divákům ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy sezóny z celého světa i z domácí produkce. Díky místním spolupořadatelům se festival dostane do moderních multikin, ale i do útulných sokoloven, kaváren a klubů.

 

V letošním programu najdete 6 filmů, oceněných například na Kendal Mountain Festivalu, Vancouver International Mountain Film Festival, ale i čerstvé novinky z domácí produkce.

 

Můžete se těšit na expedici do nitra peruánské džungle ve filmu Matsés, mrazivý příběh horolezce zraněného těsně pod vrcholem vysněné hory Tupendeo v pohoří Kašmír, novozélandské adrenalinové putování Waiau-Toa Odyssey na horských kolech a packraftech, medailonek handicapované lezkyně z Nové Anglie ve snímku Stupmed, závod napříč Spojenými státy v podání dvou houževnatých cyklistek ve filmu Divided a Kroky na hraně neboli běžeckou výpravu slovenských ultraběžců po stopách nelítostné židovské historie.

 

Novinkou pro letošní ročník je rozdělení promítání na FESTIVALY a FILMOVÉ PŘEHLÍDKY, podle toho, co vás čeká. V obou případech uvidíte filmy z aktuálního programu, ale pokud máte kromě dobrých filmů rádi opravdovou festivalovou atmosféru, stojíte o doprovodný program ve formě besedy, přednášky nebo třeba výstavy, pokud si užíváte hlavně setkávání – vyrazte na festival.

 

Na webových stránkách www.expedicnikamera.cz najdete informace o promítání ve Vašem okolí a další detaily k filmům a programu a důležité kontakty. Aktuality najdete také na facebooku https://www.facebook.com/Expedicni.kamera/.

 

Těšíme se na setkání v kině!









Termíny