PETR KALANDRA MEMORY BAND (STŘEKOVSKÉ HUDEBNÍ LÉTO)

Hudba

Střekovské hudební léto je hudební festival obsahující 6 letních koncertů na horní terase hradu Střekova v Ústí nad Labem, který se žánrově pohybuje od klasické hudby, přes blues, jazz až k alternativnímu folku s prvky jazzu.

Ve frekvenci 14 dní (od 19. 6. 2009 do 28. 8. 2009) by se tak na hradě Střekov mělo představit 6 kapel, které na české hudební scéně nečím vybočují a díky svému osobitému projevu se staly na hudební scéně něčím zvláštním a které se přijedou představit ústeckému publiku ve svém samostatném vystoupení.





Účinkují

Zpráva o předčasném úmrtí Petra Kalandry zasáhla v roce 1995 širokou hudební veřejnost. Odešla osobnost, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači  americký folkrock, blues, ale i skvělou náladu. Dodnes si všichni Petrovi obdivovatelé připomínají jeho písně díky oficiálním nahrávkám (Marsyas, ASPM, Bluessesion I, II…),  ale i díky mnoha amatérským záznamům z koncertů.

Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petru Kalandrovi. “Naše koncerty jsou nabité hitovkami ale i méně  známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM.”

Večer ve společnosti skupiny Petr Kalandra Memory Band Vás přenese o několik let zpět, kdy všichni chtěli táhnout za zakázaný provaz, ale jiným směrem než jim bylo určováno. Večer plný pohody a skvělých písní, které Vám připomenou, že blues má 12 taktů, který uměl každý  spočítat a že všechny princezničky, co jsou zklamaný, už  dneska ví, jak chutná solnej sloup.

Více na: www.kalandramemory.cz





Termíny