Mlýnec v červnu roztočí fantastické kombinace

Volný čas

Po neotřelých pokrmech z chřestu nastupuje v restauraci Mlýnec červnové degustační menu s fantastickými kombinacemi surovin a chutí. Nový kreativní šéfkuchař Marek Šáda připraví například pošírovaného sivena s opečenými vanilkovými rajčaty nebo chlazené jahodové lasagne se skořicovým mascarpone.

 

Mlýnec již několik let udává směr moderní české gastronomii s přísadami světových kuchyní. Stejně tomu tak bude i v rámci nového letního menu, jehož tvůrcem je nedávno angažovaný mladý šéfkuchař. Marek Šáda získal zkušenosti v Česku i za hranicemi.

 

Vařil například v New Yorku nebo v Kodani, ale i v jiných prestižních restauracích v Praze. Jeho přístup ke gastronomie spočívá zejména v přetváření tradičních receptů do zajímavých a nečekaných forem.

 

Stejnou filozofii vyznává i restaurace Mlýnec a na červnovém menu to je znát. Jeho součástí je například římský salát s jahodami, rebarborou a sorbetem z podmáslí nebo studená okurková polévka, jahody a šťovík.

 

Dalším neobvyklým chodem menu budou jihočeská kachní prsa "sous vide", pečený celer a jahodový demi-glace se zeleným pepřem. Vína vybraná přímo k těmto pokrmům pochází ze sklepů vinařství Tanzberg.

 

Červnové menu

 

Menu - 1190 Kč
Vína - 890 Kč (jedna sklenička ke každému chodu)

 

- Římský salát s jahodami, rebarborou a sorbetem z podmáslí

 

- Studená okurková polévka, jahody, šťovík

 

- Pošírovaný siven, opečená vanilková rajčata, libečkový olej

 

- Jihočeská kachní prsa "sous vide", pečený celer, jahodový demi-glace s zeleným pepřem

 

- Chlazené jahodové lasagne, skořicové mascarpone

 

 

 









Kontakty

www.mlynec.cz

Termíny