CHŘEST? CHŘEST! CHŘESTMÁNIE V LEPORELO+

Volný čas

20. – 26. května 2013 v brněnském restaurantu LEPORELO+ můžete ochutnat speciality připravené z chřestu, který je na vrcholu své sezóny. Má pozitivní vliv na vitalitu a svěžest lidského organizmu. Především ale skvěle chutná!

Chřest je jedním z osvědčených přírodních prostředků pro omlazení těla, osvěžení mysli a udržení dobré kondice. Chřest je zdrojem mnoha vitaminů, stopových prvků a látek s pozitivním vlivem na zdraví. Obsahuje velké množství betakarotenu, který je důležitý pro zdravý zrak, kůži, obnovu sliznic a je také prevencí proti rakovině. Dalšími vitaminy, které chřest obsahuje, jsou vitamin E a C a vitaminy skupiny B. Ze stopových prvků je v chřest bohatý na draslík, zinek, fosfor, železo, jód a sodík. Chřest obsahuje také vzácný antioxidant glutatión, který snižuje riziko rakoviny a onemocnění srdce, flavonoid rutin, důležitý pro krevní oběh a nezanedbatelný je také obsah detoxikační aminokyseliny aspargin. V některých zemích je chřest po mnoho generací považován za účinné přírodní tonikum a afrodiziakum.

Pro šéfkuchaře restaurantu LEPORELO+ Adama Lutzbauera je nejdůležitější, že chřest je chutná a lehce stravitelná zelenina, která nabízí široké možností pro přípravu mnoha lahodných pokrmů. Na 20. – 26. května připravil speciální nabídku chřestových specialit. Ochutnat můžete:

PŘEDKRMY:

Pečený chřest se sušeným špekem v těstě phyllo

Grilovaný chřest s citrónovou fetou

Chřestová panna cotta s kefírem

 

POLÉVKA:

Chřestový krém s řeřichou a jogurtem

 

HLAVNÍ CHODY:

Chřestový koláč se salátkem a hoisin vinagretem

Telecí rib eye steak s fenyklem a chřestem

Konfitované kuře v olivovém oleji s chřestem a vinnou omáčkou

Salát z listů a černé čočky s marinovaným chřestem

Flank steak (irský chov) s pečeným chřestem

 

DEZERT:

Chřestový mousse s mandlovou sušenkou

Dobrou chuť přeje LEPORELO+ restaurant v Domě umění města Brna, Malinovského náměstí 2

Rezervace na tel. +420 777 904 570 nebo na www.leporeloplus.cz

 









Termíny