Objevte baskické speciality s Argumentem!

Volný čas

 

Baskická kuchyně patří k nejlépe střeženým tajemstvím evropské gastronomie. Tvrdý národ si bere to nejlepší ze španělské lásky k mořským plodům a francouzské rafinovanosti, aby vytvářel originální kompozice plné chutí a nápadů. Baskové rádi kombinují dary Atlantiku s paprikami, bramborami a rajčaty, ale stejně rádi pracují i s jehněčím či vepřovým masem, které dokáží přeměnit zejména v neodolatelnou šunku, klobásky a další druhy uzenin.

 

Dejvická restaurace Argument nabízí koncem května možnost seznámit se s touto neobvyklou gastronomií díky Dnům Baskicka v Argumentu. Speciální menu zahrnuje například směs mořských plodů a bílého chřestu nazvanou merluza a la koskera, holoubata plněná speciální baskickou směsí nebo těstoviny s chorizem a selátkem. Dny Baskicka budou v Argumentu probíhat od 20. do 26. května 2013.

 

Argument patří k podnikům vyhledávaným labužníky z celé Prahy. Servíruje moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a krom oceňované kuchyně je též proslulý výborným personálem, klidnou zahrádkou a příjemnou, neokázalou atmosférou, která jej odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze. Interiér se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s dotykem moderny. V hodnocení odborníků oslovených redakcí Hospodářských novin obsadil Argument 14. - 25. místo v žebříčku Nejlepší restaurace v Česku 2011. Od března 2013 zajišťuje občerstvení pro návštěvníky tradičních farmářských trhů na Vítězném náměstí.

 

Restaurant – Café Argument

Bubenečská 19, 160 00 Praha 6

Otevírací doba:

Po – So 11:30 – 23:30, Ne 12:00 – 22:00









Termíny