Sona a Isara Na scestí

Hudba

První díl 9. ročníku multižánrového cyklu Na scestí, kam si mladoboleslavská Isara zve své hudební hosty.

Milí příznivci koncertního cyklu Na scestí, otevíráme 9. ročník našeho pravidelného setkání s muzikou a i v letošním roce se máte na co těšit.

První Scestí roku 2019 se uskuteční 31. ledna a kromě domácí Isary vystoupí kapela Sona hrající tradiční irskou muziku. Čeká vás večer plný balad a instrumentálních skladeb z britských ostrovů, a to jak v jejich tradiční formě, tak v modernější úpravě s českými texty.

Na jarní část si Isara pozvala muzikanty, kteří sice nejsou v médiích častými hosty, ale jsou oceňováni například cenou České hudební akademie – Anděl nebo jsou uznáváni svými kolegy. Každopádně jejich přístup k muzice je originální a jejich koncerty mají skvělou atmosféru.

Můžete se těšit na Jitku Šuranskou a její oceňovaný a originální přístup k moravskému folkloru, několikanásobné držitele ceny Anděl kapelu Žamboši, kteří přivezou svoje čerstvé CD Louvre, frontmana kapely Traband Jardu Svobodu s jeho sólovým recitálem a skvělou zpěvačku Ivu Marešovou s geniálním akordeonistou Aliaksandrem Yasinskim. Koncerty se budou odehrávat v divadelním sále Domu kultury v Mladé Boleslavi, a to vždy poslední čtvrtek v měsíci.

Těšíme se na vás.

Isaráci





Účinkují

Isara, Sona





Termíny