Petr Feldstein a Václav Chaloupka: Dávat koním křídla

Volný čas

Václav Chaloupka dává koním křídla

Václav Chaloupka miloval koně už od malička. Chtěl jim být neustále nablízku. Tím žil mnohem víc než touhou po vlastním úspěchu, i když ani ten ho neminul. Stal se totiž čtyřnásobným vítězem Velké pardubické steeplechase. O svých splněných i nesplněných snech si vykládal v knize Dávat koním křídla sespisovatelem, publicistou a televizním dramaturgem Petrem Feldsteinem.

Dávat koním křídla

Poprvé pohlédli jeden druhému do očí na počátku roku 1964. Je dnes možné považovat setkání tehdy dvouletého koníka Koroka a patnáctiletého kluka Václava Chaloupky z jihomoravských Těšan za náhodu? Za štěstí, které předurčilo jejich pozdější slávu? Za dar z nebes, bez něhož by úžasný potenciál, který v sobě oba měli, vyšel nazmar? Nebo byla jejich společná, nesnadná, ale tak úspěšná

cesta od samého počátku předurčena? Řízená, nebo alespoň inspirovaná moudrým, prozíravým osudem?

Václav Chaloupka žil hlubokým vztahem ke koním mnohem víc než touhou po vlastním úspěchu. I ona však vyplynula z respektu, úcty a lásky k těm krásným, ušlechtilým a vlastně zázračným tvorům a přinesla své plody – Václav Chaloupka jako první v historii zvítězil čtyřikrát v našem nejslavnějším dostihu Velké pardubické steeplechase.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-brno.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!









Termíny