RETRO V KUCHYNI LEPORELO+

Volný čas

Pro ty, co rádi s nostalgií zavzpomínají na doby nedávno minulé, máme od 4. do 10. března připraven prostor pro stylovou vzpomínkovou oslavu MDŽ. Ale nejenom MDŽ je inspirací pro RETRO TÝDEN, který pro své návštěvníky na začátek března připravil kolektiv LEPORELO+ restaurantu v Domě umění města Brna. Máte možnost zavzpomínat si i na tradiční nabídku menu, známou z většiny restauračních zařízení v dobách, kdy MDŽ bylo nedílnou součástí našich životů. První cenová LEPORELO+ nabízí v rámci RETRO TÝDNE dobroty připravené v retro stylu, ale současně v souladu se zaměřením restaurantu výhradně z čerstvých a kvalitních surovin.

Kromě retro gastronomie si užijete atmosféru v podobě stylových dekorací, normované gramáže všech pokrmů, vydávaných z kuchyně na signál, které elegantními pohyby podává číšník s dozadu uhlazenými vlasy. Karafiáty jsou samozřejmostí pro všechny dámy, které si pro oslavu MDŹ zvolí právě restauraci LEPORELO+. Přes sklenici s ryskou a barevnými retro kolečky zde můžete pozorovat i bizarní bytové doplňky z dob nedávno minulých z nabídky www.novoretro.net

V rámci speciálního RETRO MENU můžete zkusit třeba tradiční předkrmy v podobě uzeného bůčku s křenem, topinek s ďábelskou směsí se strouhaným sýrem, nebo dnes už téměř zapomenutého nářezu z gothaje s octem a cibulí, či kaviárových vajec.

Po neodmyslitelné dršťkové polévce nebo hovězím vývaru se smaženým hráškem si můžete vybrat z „hotovek“ v podobě segedínského guláše „se třemi, čtyřmi nebo pěti“, vepřového rizota se strouhaným sýrem a hlávkovým salátem, dušeného telecího na karotce a hrášku či retro klasice v podobě svíčkové na smetaně s houskovými knedlíky.

Pro fajnšmekry šéfkuchař na objednávku připraví třeba kuřecí prsa „bílá paní“ s brambory maštěnými máslem, nebo cikánskou roštěnou s dušenou rýží či smažený vepřový řízek s majonézovým bramborovým salátem – to vše doplněno pro retro menu neodmyslitelnou oblohou. Dále je v nabídce také další klasika v podobě čerstvého pstruha na másle a také specialita závodu – Katův šleh s domácími bramboráčky a (jak jinak?) s oblohou.

Retro nášup můžete završit moučníkem v podobě „hraběnčina“ řezu, palačinek se zavařeninou či buchtiček se šodó. Případně také chlebem se třenou nivou,který si dáte jako pochoutku k dobrému orosenému pivku načepovaného do retro sklenice.

Kolektiv restaurantu LEPORELO+ pod vedením šéfkuchaře Adama Lutzbauera vám přeje dobrou chuť.

Další nformace a rezervace:

Leporelo+ restaurant, Dům umění města Brna, Malinovského 2, 602 00 Brno, tel. +420 777 904 570, e-mail: restaurant@leporeloplus.cz, www.leporeloplus.cz

 









Termíny