PIKANTNÍ TÝDEN v restaurantu LEPORELO+

Volný čas

Kuchyně brněnské restaurace LEPORELO+ nabízí tentokrát NĚCO OSTŘEJŠÍHO!

21. - 27. ledna se můžou radovat všichni milovníci chilli, wasabi a dalších pálivých ingrediencí. PIKANTNÍ TÝDEN přinese pestrou nabídku pikantních jídel, které šéfkuchař Adam Lutzbauer připraví nejen pro ochutnávače těch nejpálivějších specialit, ale i pro ty, kteří si budou chtít vychutnat různé stupně pálivosti nabízených pokrmů včetně pikantních dezertů a nápojů. LEPORELO+ restaurant v brněnském Domě umění na Malinovského náměstí 2 zve „notorické“ milovníky pikantních jídel a také ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového.

Znalci pikantní kuchyně i zvědaví gastronomičtí průzkumníci jistě ocení možnost ochutnat jídlo okořeněné jednou z nejpálivějších papriček chilli naga jolokia. Těm, kteří si rádi vychutnají nejen různé stupně pálivosti chilli, ale i různé další pálivé ingredience, nabídne restaurace možnost regulovat stupeň ostrosti mnoha nabízených pokrmů a vychutnat si také pokrmy s různými druhy pálivých ingrediencí. Připraveny jsou také netradiční pikantní dezerty nebo nápoje.

Svou pikantní porci inspirovanou recepty Asie a Jižní Ameriky si vyberte zde:

PŘEDKRMY: Sýrová taštička empananda se zeleným chilli a kukuřící | Italská sušená šunka s pikantní ovocnou majonézou  a melounem cantaloupe | Krevety s tvarohovým dipem s papričkami Habanero (jedny z nejpálivějších na světě - 200 000 - 300 000 SHU)

POLÉVKY: Vydatná thajská polévka s  kuřecím masem a zeleným kari | Batátová polévka s papričkami chipotle vyuzenými nad dřevem Mesquito (3 000 - 10 000 SHU)

HLAVNÍ CHODY: Steak z pravé svíčkové v zeleném pepři s bramborovým souflé s bylinkami| Nudle soba s hovězím masem a zeleninou se sezamovým olejem a zázvorem | Kuře tikka masala s basmati rýží a čočkovým chlebem | Taco z vepřové panenky s papričkami jalapenos, limetou a coleslaw salátem (2 500 - 6 000 SHU) | Kuřecí paličky s chilli naga jolokia (nejpálivější paprička na světě) s jogurtovým dipem s mátou a grilovanou polentou  (855 000 - 1 050 000 SHU - podáváme na výslovné přání a odpovědnost hosta!!!)

PRO VEGETARIÁNY: Krémový koláč se sladkými bramborami a chilli

DEZERTY: Chilský koláč Ancho  s chilli, pekany a vlašskými ořechy | Čokoládové brownies s wasabi zmrzlinou | Mango sorbet s limetkou a cayenským chilli (30 000 – 50 000 SHU)

NÁPOJE: Koktejl STORM - 5 cl Tequila, ananasový džus, okurka, Tabasco, sůl, led | Koktejl SANGRITA - rajčatová šťáva, pomerančový džus, citronová šťáva, cibule, chilli, sůl | HORKÁ PIKANTNÍ ČOKOLÁDA - hořká čokoláda 70%, mléko, med, chilli, šlehačka 

(SHU - představují stupně pálivosti. Pro představu: V ČR nejčastěji používané kulaté feferonky: 500 – 1000 SHU | Tabasco: 30 000 – 50 000 SHU | pepřový sprej: 2 000 000 – 3 000 000 SHU.)

Leden je jedním z nejchladnějších měsíců a pálivá koření zahřívají a pomáhají chránit imunitu. Rezervuje si stůl už teď. Aktuální nabídku a kontakty pro rezervaci najdete na www.leporeloplus.cz. Přejeme dobrou chuť!

Další nformace a rezervace:

Leporelo+ restaurant, Dům umění města Brna, Malinovského 2, 602 00 Brno, tel. +420 777 904 570, e-mail: restaurant@leporeloplus.cz, www.leporeloplus.cz

 









Termíny