Retro zima za socíku

Výstava

Zimní měsíce budou v Galerii Tančící dům ve znamení Vánoc. Nová výstava je věnovaná zimě a vánočním svátkům, jak je známe ze 70. a 80. let se všemi zvyky i nešvary. Unikátní výstava s názvem Retro zima za socíku navazuje na úspěšnou výstavu Retro 70. a 80. let. Téměř 1 300 vystavených předmětů jsou dochované originály ze soukromých sbírek anebo zapůjčené z Barrandovských ateliérů. 

Prosklené přízemí Galerie Tančící dům se na několik měsíců rozzáří a promění ve sváteční retro výlohu obchodního domu Kotva zaplněnou starými vánočními ozdobami, oblečením a originálními dochovanými předměty. Uvnitř nebude chybět bohatě nazdobený stromeček nebo věhlasné auto žigulík, ze kterého budou doslova padat dárky.

Součástí expozice je jedinečná soukromá sbírka hraček ze 70. a 80. let z muzea v Rychnově nad Kněžnou a na výstavě nechybí ani dětský koutek s tradiční stavebnicí firmy Seva, se kterou si kdysi všichni hráli. 

Část výstavy je sondou do každodenního života v Československu období 70. a 80. let a je věnována elektronice a různým předmětům každodenní potřeby. Vystaveny jsou výrobky předních národních podniků jako byly Madeta, Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. 









Termíny