BLÍŽÍ SE NEJVĚTŠÍ FESTIVAL DOBROČINNOSTI. MŮŽETE V TOM LÍTAT TAKY!

Výstava, Volný čas, Hudba, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

XIII. ročník charitativního projektu nazvaného Advent plný KŘÍDLENÍ se uskuteční ve čtvrtek 29. listopadu od 15 hodin v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Jde o unikátní projekt, který se rozrostl do festivalových rozměrů a který nemá v ČR obdobu. Během jediného dne se představí 50 neziskových organizací z celého Moravskoslezského kraje, které se věnují a pomáhají více než 85 tisícům osobám. Cílem projektu je zapojit během adventního období do spolupráce ve prospěch místních neziskových organizací širokou veřejnost, společensky odpovědné organizace i známé osobnosti. Během obřího benefičního jarmarku budou ke zhlédnutí rukodělné výrobky nejrůznějšího charakteru – originálními adventními ozdobami a vánoční dárky počínaje a spoustou dobrého jídla a punče to zdaleka nebude končit. Součástí slavnostního křídlení bude dobročinná veřejná dražba výtvarných děl a předmětů od spřízněných duší neziskovek. Na pódiu se vystřídají známé i méně známé tváře, vše pod křídly moderátorů Nikol Birklenové a Radka Erbena. Večer završí koncert Patrika Kee. 

Všichni, kdo mají rádi adrenalin a napětí, se mohou zapojit do online dražby. Je to další z mnoha možností, jak přímo z pohodlí domova či práce smysluplně podpořit místní neziskové organizace. Dražba startuje prostřednictvím webového portálu KŘÍDLENÍ nadačního fondu právě dnes 8. listopadu! Během slavnostního křídlení 29. listopadu budou všechna dražená díla vystavena a dražba bude slavnostně ukončena na pódiu. Domů si návštěvníci mohou s trochou odvahy a štěstí přinést kus dobra a něco výjimečného, co potěší nejen obdarované. Na výběr bude z více než dvaceti originálních předmětů s příběhy, které rozbuší srdce a nutí přemýšlet. Výtěžek poputuje zapojeným neziskovým organizacím.

Pro tvořivce budou k dispozici umělci a designéři, kteří jim v kreativní zóně pomohou s výrobou něčeho okouzlujícího na památku nebo k obdarování blízkých. „Děti i dospělí si mohou například zkusit vyrobit jelena ze dřeva s řemeslným inkubátorem Fajnou dílnou. Zajímavé bude up-cyklování a zdobení brýlových obrouček pro Ranou péči Ostrava, která pracuje s rodinami s malými zrakově postiženými dětmi. Stříhat, lepit a netradičně zdobit papírem nabízí stánek designérky Grety Sartori,“ láká manažerka projektu Advent plný KŘÍDLENÍ Kateřina Němcová s tím, že na památku nebo jako novoroční přání si návštěvníci budou moci udělat společnou fotku.

Letos je připraven od 9 hodin i dopolední program FUNDRAISING&DESIGN. „Hledáme rovnováhu mezi ziskem a neziskem. Jde o spolupráci a propojování těchto dvou zdánlivě odlišných rovin! Program je nabitý osobnostmi a potenciálem! Ve třech zónách nabízí 15 MINUT INSPIRACE a výjimečný způsob myšlení pozvaných, KREATIVNÍ ZÓNU se zajímavými způsoby a nástroji tvoření, ZÁŽITKOVOU ZÓNU s celostními prožitky smysly i těla. Catering zajišťují zapojené neziskovky,“ komentuje, co se nově podařilo, autorka a koordinátorka projektu Lucie Houthoofdtová. A tak se každý účastník může snadno stát součástí tvorby plátna s graffitimágem Nikolou Khoma Vavrousem. Diskusní fórum na společensky všímavá témata umožní vyjádřit se. Výrazné osobnosti budou sdílet své zkušenosti, např. top manažerka a ombudsmanka řetězce DM Alena Střížová nebo známá moderátorka České televize Gabriela Lefenda prozradí posluchačům několik tipů a triků z oblasti rétoriky. „Vstup na dopolední program může být prožitkovým dárkem pro každého z nás, pro naše blízké, přátele, ale i zaměstnance, kolegy a všechny, kteří kreativitu a sociální všímavost potřebují v práci stejně jako v životě,“ láká k návštěvě Lucie Houthoofdtová.

Návštěvníci a hosté od 17 hodin již tradičně rozsvítí vánoční strom před Gongem, a zahájí tak Advent v Dolní oblasti Vítkovice. Vyvrcholením slavnostního křídlení budou vystoupení klientů neziskovek a koncert Patrika Kee. Vše bude probíhat pod křídly moderátorů Nikol Birklenové a Radka Erbena. Nebude chybět také něco na zahřátí jako dobrá káva, čaj, punč či horká čokoláda, ale ani dobroty tvořené s láskou v kuchyni neziskových organizací.

„Advent plný KŘÍDLENÍ je akce, na které vrcholí celoroční činnost spolupracující platformy místních neziskovek a nadačního fondu KŘÍDLENÍ. Jeho posláním je skládat se na křídla organizací, které se věnují tělesně i duševně postiženým lidem, lidem s nejrůznějším handicapem, seniorům, sociálně slabým dětem a studentům, ale také organizacím pečujícím o zvířata a životní prostředí,“ vysvětluje Lucie Houthoofdtová a dodává: „To je svět místních neziskovek v akci! Srdečně již potřinácté zveme do Gongu. Můžete plnit přání sobě, ale hlavně druhým, a vybrat si z 1500 dárečků od 50 neziskovek! Zhlédnout známé i méně neznámé hvězdy na jevišti... Čekejte laskavost a adventní náladu. Na vlně dobra se k nám můžete navíc svézt v tramvajích s Tyrkysovou sbírkou Dopravního podniku Ostrava pro KŘÍDLENÍ nadační fond. Děkujeme všem partnerům a lidem, kteří v tom lítají s námi!“

Vstupné na akci je dobrovolné, všichni jsou srdečně zváni!

Projekt byl finančně podpořen z prostředků Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy.





Účinkují

zpěvák Patrik Kee, nadaný saxofonista Ondřej Gizmán, moderátorka České televize Gabriela Lefenda, designérka Greta Sartori, graffitimág Nikola Khoma Vavrous, ombudsmanka řetězce DM Alena Střížová

moderátoři Radek Erben a Nikola Birklenová

více na https://www.facebook.com/adventplnykridleni/

Další dokumenty k akci

  




Termíny