Den flamenka

Volný čas, Hudba

Pestrobarevné šaty tanečnic, klapot podpatků, zvuk flamenkové kytary nebo vůně pravého tapas – festival Den flamenka přinese na pár dní do podzimní Prahy atmosféru španělské fiesty. Čtyřdenní pestrý program je oslavou Mezinárodního dne flamenka, na kterou jsou každým rokem zvané flamenkové hvězdy. Od 22. do 25. listopadu se tak mohou návštěvníci těšit na světovou premiéru představení v podání mexické krásky Karime Amayi, syntézu rytmu flamenkového zpěvu Carmen Fernandez a kytary Morenita de Triana ze Slovenska, taneční soubor Compaňía Danza Flamenca Virginia Delgado z Prahy či tvorbu umělkyň Irene Álvarez a Maríe Marín. Den flamenka je tu pro všechny flamenkové nadšence a zájemce, kteří chtějí proniknout do tajemného světa vášně a životního stylu, kterým flamenko bezesporu je. 

Festival opět nabízí pestrý doprovodný program zahrnující dílny se španělskými lektory, filmové projekce, besedy pro školy i širokou veřejnost, flamenkový bazar, španělskou gastronomii či den otevřených dveří flamenkových akademií. V Malostranské besedě bude již od 25. října až do 25. listopadu ke zhlédnutí výstava Carmen Amaya ve fotografiích.





Účinkují

Karime Amaya,Carmen Fernandez, Morenita de Triana, taneční soubor Compaňía Danza Flamenca Virginia Delgado, Irene Álvarez, Maríe Marín.





Termíny