XVI. Mezinárodní festival outdoorových filmů Skupiny ČEZ 2018

Film, Volný čas, Sport, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Jako každý rok je pro návštěvníky MFOF přichystána kvalitní přehlídka zejména aktuálních outdoorových filmů. Letošní ročník je opět rekordní v počtu přihlášených filmů. Přišlo nám 1289 filmových přihlášek ze sta zemí všech kontinentů světa a do soutěže jsme tentokrát vybrali 126 soutěžních filmů. Letošní ročník je také “nejmezinárodnější” v historii festivalu.

 

Program festivalu už byl zveřejněn na webu www.outdoorfilms.cz. Ke každému ze soutěžních filmů najdete krátký popis, několik fotek a u řady z nich i trailer. Mezi nimi i strhující upoutávku na film Ruslana Vakrilova s názvem Dračí ohon (Dragon´s Tail) o prvovýstupu na vrchol Poincenot, Cerro Torre.

 

Diváci se mohou těšit na další film Pavola Barabáše s názvem Vábenie výšok mapující historii slovenského himálajského dobrodružství s přihlédnutím k legendárnímu Ivanovi Gálfymu.

 

Filmy z produkce Reel Rock baví diváky MFOF každý rok. Ze čtyř skvělých lezeckých filmů zmiňme Bezpečnost na třetím místě (Safety Third) - Brad Gobright se zotaví z pádu, který mu polámal páteř a pokouší se zmáknout nejobtížnější výstupy své kariéry bez jištění! Nechybí ani filmy z domácí produkce. Na našem webu jsme sledovali výstup Nanga Parbat Czech Expedition 2018. Film se chystá a my letos uvedeme film mapující předchozí expedici s názvem Minya Konka alias moje nervy. Jedná se o první český výstup na 7 556 metrů vysokou horu s nejvyšší udávanou mortalitou horolezců na světě!

 

Mezinárodní festival outdoorových filmů se samozřejmě neobejde bez finančních podpor a záštit. Festivalu udělila záštitu Ministerstva kultury jak České Republiky, tak i Slovenska. Výčet všech záštit a finančních podpor najdete na festivalovém webu.

 

Festival šíří myšlenku nadace skupiny ČEZ Pomáhej pohybem. Každý z diváků může pomocí aplikace v mobilním telefonu sbírat body generované pohybem a podpořit ty, kdo pomoc potřebují nejvíce. Více na www.pomahejpohybem.cz.

 

XVI. MFOF 2018 se letos uskuteční od 5. října do 7. prosince, a to na více než 60 místech v České republice a na Slovensku.

 

Více na http://www.outdoorfilms.cz/.









Termíny