Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Hudba, folk, ethno
Kapela Trio de Compostela si neklade žádná žánrová omezení. Její hudba se opírá o základy španělské hudby, na kterých staví české, chorvatské či anglické songy, které vycházejí z folku, ale dostávají se i k rockovějším polohám. Písničkář, sbormistr, skladatel Jan Maule, též sbormistr a houslista Libor Petřvalský a baskytarista a výtvarník Jan Bambas mají vydané dva CD tituly Tres Canciones a Stella.

Původem z Prachatic Pavel (Paaya) Pokorný díky svým rodičům vyrostl na klasické, folkové a rockové kytaře. Již od šesti let zvládal první folkové a country písně. Od objíždění prvních trampských osad se po letech objevuje rocková muzika. Založil kapelu Ucházím, se kterou v roce 2017 získal žánrovou cenu Anděl. Autor projektu Ukradená straka off America. S kapelou Gride zažil dvě zahraniční turné po USA a koncerty na mnoha místech v Evropě. Autor mnoha skladeb a básní se také s akustikou kytarou věnuje pouličnímu umění a my jej v této poloze uvidíme společně s kytaristou Romanem Soukupem.

Bluegrassová kapela John Beer vznikla v roce 2015 ve Velešíně, kde také pořádá pravidelné hudební večery. V sestavě Jakub Pečl (kytara, zpěv), Michal Janda (mandolína, zpěv, kapelník), Lukáš Janda (banjo, zpěv) a Jana Hanušová (kontrabas) se John Beer ve svém repertoáru opírá o moderní i tradičně znějící bluegrass od věhlasných kapel jako J.D.Crowe & The New South, Blue Highway, Bluegrass Album Band, ale také třeba od slavné jihočeské kapely Roháči.








Termíny