SVATOMARTINSKÉ HODY ZLÍN

Volný čas, Hudba, Pro děti

Náměstí Míru se v neděli 11. listopadu stane již podruhé dějištěm Svatomartinských hodů. Úderem 11. hodiny se zde otevře první láhev letošního svatomartinského vína, která také oficiálně zahájí ochutnávku mladých vín. Připraveny budou i svatomartinská menu od vybraných místních restaurací a bohatý doprovodný program.

Zlínské Svatomartinské hody zahájí v neděli již tradiční průvod Martínků ze ZUŠ Zlín v čele se svatým Martinem na bílém koni. Přesně v 11 hodin zde otevřením první lahve mladého svatomartinského vína a slavnostním přípitkem odstartuje svatomartinské hodování. Podle tradice se právě tímto okamžikem mohou vína z letošní sklizně začít prodávat a konzumovat.

Na náměstí se po celý den budou prezentovat vinaři, kteří nabídnou milovníkům vína na 50 vzorků letošních vín. Nebudou však chybět ani tradiční svatomartinské pokrmy a degustační menu v čele s husou na různé způsoby v podání kuchařů ze zlínských restaurací.

Až do večerních hodin se potom návštěvníci mohou bavit u pestrého kulturního programu, která bude spojený se svatomartinskými tradicemi. Na pódiu se představí například moderní cimbálová skupiny HellBand, zlínské dětské folklorní soubory nebo také zlínské kapely Apoaché a TOKYO.

Více na www.svatomartinskehody.cz









Termíny