Značka Michael

Výstava

Galerie 4 v rámci cyklu „Fotografické školy Evropy“ představuje již řadu let umělecké školy v oboru fotografie. V minulosti tak nabídla například FAMU či v novém prostoru Art Centra Galerie 4 Ateliér Fotografie Lukáše Jasanského FUD UJEP v Ústí nad Labem, Katedru fotografie a nových médií VŠVU v Bratislavě či Institut tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě. Aktuální výstava představuje tři pražské školy spadající pod jednu značku. Prezentuje fotografické práce ze Střední a Vyšší odborné školy reklamní a umělecké tvorby Michael na oboru Fotografická tvorba a Vysoké školy kreativní komunikace – VŠKK na oboru Vizuální tvorba - Atelier fotografie a audiovize. Výstava obsahuje široké spektrum témat a žánrů, ukázky ze společných tematických cvičení, reklamní zadání a samozřejmě i výběr ze závěrečných ročníkových, maturitních a klauzurních prací. Fotografie ze střední školy a vyšší odborné školy jsou z posledních čtyř let (od roku 2014/2015 do roku 2017/2018), převažují však nejnovější, vysoká škola představí práce od akademického roku 2016/2017 až dosud.

Jedná se o první společnou výstavu všech tří stupňů škol, dosud největší a tematicky nejširší přehlídku kreativity - prací téměř 60 studentů.

Kurátorem výstavy je Vladimír Kozlík, vedoucí oboru Fotografická tvorba na SŠ Michael, garant oboru Vizuální tvorba a prorektor pro uměleckou činnost na VŠKK v Praze. 









Kontakty

www.galerie4.cz

Termíny