Mezi svátky 2018

Hudba, progressive, doom, alternative, rock, death
Mezi svátky opět na Háčku v pátek 28.12. 2018

SOMNUS AETERNUS (Brno) - doom black metal

Drtivý doom metal, silné kytarové riffy, rozmanité extrémní vokály a old-schoolové klávesové zvuky. Jejich první album nazvané "On the Shores of Oblivion" vyšlo pod Solitude Records v roce 2012. Od té doby ušli řádný kus cesty, a to jak personálně, tak hudebně. Jejich pojetí doomu zasahuje do širokého teritoria zhruba mezi kapelami Ahab, Swallow the Sun, Arcturus, Opeth a Agalloch. Doom metal v jejich pojetí je komplexní a tak trochu nevyzpytatelný. Druhé album "Exulansis" vydané v roce 2016 u Epidemie Records si bere inspiraci z post-metalu a black metalu, přičemž ale stojí pevně na doomových základech.

http://somnusaeternus.cz
https://www.facebook.com/somnusaeternus/

DYING PASSION (Šumperk) – melancholic rock/metal

jsou svébytnou a originální kapelou. Umí být náladoví, zahrát na city či se opřít do strun; současně jsou však hraví a uvolnění. Velkou devizou kapely je výrazný alt Zuzany Jelínkové, melancholické, rozmáchlé melodie a z původního gothic/doom metalového základu expandují do mnoha směrů, barev i výrazů, přitom si ponechali stále „to své“. Postupem času kapela získala civilnější a rockovější projev a přitom neztratila nic ze svého charisma a atmosféry. Vytvořili si vlastní styl, který už nemá smysl vytyčovat nějakými škatulkami. Atmosférický emotivní rock či metal, dokáže znít křehce i pompézně a pojmout do sebe velkou škálu vlivů.

https://www.facebook.com/dyingpassion/
http://www.dyingpassion.com/

SIBÉRIJA (Rýmařov) – alternative

Máte rádi avantgardu, saxofonové orgie, minimalistické plochy a nebo těžkotonážní bicí? Pak je hudba Siberije z drsného rýmařovského kraje určená přímo vám: instrumentální alternativa, hanácká zima, intelektuální underground.
Stylově Sibérija osciluje mezi náročnějším alternativním rockem, progresivním rockem a improvizingem, instrumentace a sóla jsou podřízena sdělení. Z hudby jsou patrné vlivy repetitivní a minimalistické hudby, stejně jako dobře zmáknuté široké obzory syrového rocku od King Crimson až po jazz a Zappu - ale pozor, žádná obstarožní vykopávka. Siberija je moderní kapela, která to dělá po svém...

https://bandzone.cz/siberija

Otevřeno:19:30
Start: 20:00
Vstup:150,-








Termíny