Luděk Bukač: Moje hokejové století

Volný čas, Sport

Popovídáme si o hokejovém století Luďka Bukače

Luděk Bukač patří k nejúspěšnějším trenérům v historii českého hokeje. Je členem HOCKEY HALL OF FAME IIHF a je v síni slávy ČSLH. Jako trenér národního mužstva dovedl v roce 1985 Československé hokejisty k titulu mistra světa. S českými hokejisty vyhrál titul mistra světa v roce 1996.

Jako hráč odehrál čtrnáct sezón v nejvyšší soutěži za mužstva Motorlet Praha, Sparta Praha a Dukla Jihlava. V 340 utkáních nastřílel 153 branek. Za reprezentaci ČSSR odehrál 30 utkání, ve kterých nastřílel 11 branek.

Luděk Bukač každoročně přednáší na hokejových symposiích po celém světě. Vydal několik odborných publikací a instruktážních DVD. V roce 1991 založil, spolu se synem, hokejovou školu.

Moje hokejové století
Luďka Bukače můžete označit každým z těchto slov. Jeho postava se prolíná historií českého i světového hokeje podobně jako probíhá Forrest Gump novodobými dějinami USA. Muž, který výrazně pomáhal formovat podobu nejúspěšnější kolektivní hry u nás, s nadhledem líčí své zážitky a s charakteristickou zapáleností prokládá vyprávění myšlenkami vysvětlujícími vývoj českého hokeje v kontextu s tím světovým. Od dětského okouzlení štvanickým zimákem a Zábrodského LTC přes komunistický převrat, jenž změnil i hokej a přinesl akademicky pojatou tělovýchovu.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.





Účinkují

Luděk Bukač





Termíny