Pavel Taussig: Jindřich Plachta

Volný čas

Do hlubin duše Jindřicha Plachty se vydejte s Pavlem Taussigem

Pavel Taussig je filmový historik, scenárista, publicista a spisovatel. Je také autorem námětu filmu Kolja (v němž si i zahrál roli starožitníka), cyklů ČT Úsměvy českého filmu, Pokračování příště (o slavných seriálech) a celé řady dalších dokumentů. Na besedě se vydá do hlubin duše herce Jindřicha Plachty.

Jindřich Plachta

Cesta do hlubin hercovy duše

Jindřich Plachta patřil k nejobsazovanějším hercům své doby. Známe ho hlavně z komedií, jeho vytáhlé tělo bylo samo o sobě gagem. Jaká však byla komikova skrytá tvář? Pavel Taussig přináší hercův životní příběh, včetně nových či opomíjených skutečností. Rovněž odhaluje jeho vznikající pochybnosti o komunistickém režimu, v jehož ideologii dlouho upřímně věřil a na jehož podporu byl ochoten natáčet i filmové agitky.

 

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v e-shopu. 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Informace o akcích v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS.









Termíny