Sono Swing Gala 2019

Hudba

Brněnské Sono ožije 30. ledna 2019 swingem - zazpívat s big bandem přijedou Smigmator i Winehouse!


Konec ledna bude v brněnském Sono Centru ve znamení swingu! V exkluzivním programu SWING GALA 2019 zasvěceném evergreenům „velkého amerického zpěvníku“ se představí swingový zpěvák, moderátor a producent Jan Smigmator, charismatický britský swingař Mitch Winehouse (otec Amy Winehouse) a vycházející jazzová hvězda, zpěvačka Marta Kloučková, členka vokální formace Skety a finalistka jazzového festivalu v Rize. Celý program bude doprovázet jedinečný RTV Big Band Felixe Slováčka. Sám kapelník a fenomenální klarinetista  se brněnskému publiku rovněž představí v několika sólových kusech.

Bristký zpěvák a filantrop Mitch Winehouse se českým posluchačům poprvé představil na koncertech Sinatrology v Praze v prosinci 2017. Po úspěšném debutu v České republice se v létě 2018 vrátil zpět, aby ve spolupráci s Janem Smigmatorem a řadou světových jazzových hvězd natočil album věnované hudebnímu odkazu George Gershwina a jeho 120. výročí narození. Několik písní z alba „Smigmator – GERSHWIN – Winehouse“ tak zazní v lednu i v Brně.

Milovníci swingu se mohou dále těšit na hity Franka Sinatry, Tonyho Bennetta, Deana Martina či Sammyho Davis Jr., ale také na původní Smigmatorovy písně z alb Swing Is Back a Time To Swing, jejichž spoluautorem je brněnský rodák, klavírista Dr. Svatopluk F. Smola.

SWING GALA 2019 v brněnském Sono Centru bude bezesporu patřit mezi hudební vrcholy zimní sezóny.

Předprodej vstupenek: Ticketmaster





Účinkují

Mitch Winehouse, Jan Smigmator, RTV Big Band Felixe Slováčka ad.





Termíny