Pocta Zuzaně Navarové: Markéta Burešová&Mário Bihári v Klášterní kapli

Hudba, alternative, crossover
Stále živé a aktuální písně Zuzany Navarové v osobitém podání šansoniérky Markéty Burešové a fenomenálního akordeonisty Mária Biháriho❤!

„Bože, podej mi ještě ten kalich
to víno, co s nocí se měnívá na líh …“

Zuzana Navarová stihla za necelých 25 let své hudební kariéry vytvořit nesmrtelný odkaz. Hudební barevnost a silné výpovědi jejích textů v nás dál rezonují roky po jejím odchodu a její jméno znají i ti, kteří v dobách, kdy aktivně koncertovala, ještě ani nechodili do školy.

Náročného úkolu, nazkoušet koncert složený z písní Navarové, se zhostila šansoniérka a herečka Markéta Burešová, která svým sametovým altem hladí posluchače na šansonových koncertech s pianistkou Petrou Bílkovou i smyčcovým kvartetem Chantet. Markétu její posluchači oceňují pro její nezaměnitelnou, hluboko posazenou, přesto jemnou a citlivou barvu hlasu a blízký osobní kontakt s publikem.

Původně mělo jít o jednorázovou záležitost a koncert měl být jen jednou částí cyklu večerů věnovaných výrazným osobnostem českých hudebních dějin. Setkal se však s nečekaně kladným diváckým ohlasem a každý další přidaný termín byl na měsíce dopředu vyprodaný. Podle Markéty se na tom podílí právě fakt, že Zuzaniny písně lidem stále chybí a od doby, kdy je na koncertech sama zpívala, nezestárly ani po píď.
Spolu s Markétou Burešovou Zuzaniny písně na pódiu interpretuje trio hudebníků z různých uměleckých světů.

Akordeonista, pianista, zpěvák a skladatel Mario Bihári hrál se Zuzanou Navarovou v kapele Koa a nahrál s ní nejdůležitější alba jako Barvy všecky nebo Jako Šántidéví, na kterých se podílel taky autorsky. V současnosti vystupuje se svou kapelou Bachtale Apsa, nebo například s Condurangem, kapelou Báry Hrzánové.

Klavíristka a herečka Petra Bílková vystupuje s Markétou Burešovou od začátku její hudební kariéry, společně odehrály desítky šansonových koncertů po celé České republice i v zahraničí. Jako herečka hraje nejčastěji v divadle Kampa, které je její domovskou scénou, a kde například často hraje se svým druhým hudebním uskupením Du-Chanson.

Herec, bubeník a skladatel Ivo Sedláček doprovází uskupení na cajon. Ivo je bubeníkem tak různorodých kapel jako je Ema a Fekete Seretlek, často také skládá hudbu k divadlením inscenacím – ať už v experimentálním prostoru NoD, v divadle Lampion nebo pro inscenace Radima Vizváryho.

Vstupné:
/ 150 Kč na místě koncertu v čase od 19 hodin
/ 120 Kč v předprodeji, zakoupíte v Informační centrum Napajedla








Termíny