Tolstoys v Klášterní kapli

Hudba
Tolstoys, hudební osvěžení z Bratislavy ❤!

Tolstoys je mladá bratislavská kapela, která hraje vyzrále znějící dreampop s prvky elektroniky i akustické hudby.

Nezaměnitelný hlas a citlivý projev zpěvačky Ely Tolstovej si v kombinaci s melancholickými indie-popovými melodiemi, precizní rytmickou sekcí a zajímavými aranžemi (housle, klavír, sample) rychle získal množství příznivců.

Pětice hudebníků se dala dohromady v roce 2016. Jejich single Agapetus Right Choice už začátkem minulého roku rozčeřil vody slovenské alternativní scény. Singl Right Choice se v hitparádě Osmička na Rádiu_FM držel přes osm týdnů. Pozitivní ohlasy získalo i debutové album s názvem Botanika, které vydali v říjnu 2017 ve vydavatelství Slnko Records. Debut, na kterém se střídají křehké akustické pasáže, elektronika, melancholie i energické rytmy a anglické texty se prolínají se slovenskými, získal ocenění Radio_Head Awards v kategorii debut roku, a také nominaci v kategorii Album roku.

V létě se skupina představila na festivalech Pohoda a Grape. Koncertní jaro odstartovali vyprodanými koncerty s izraelskou skupinou Lola Marsh v košické Tabačke a bratislavském prostoru A4. Na podzim také odehráli úspěšné turné po Slovenské městech a oběhly důležité showcase festivaly v okolí - BUSH v Budapešti, Nouvelle Prague v Praze či Waves Vienna ve Vídni. Začátkem tohoto roku se představili na nejprestižnějším showcase festivalu v Evropě - nizozemském Eurosonicu Noorderslagu, kde odehráli dva koncerty a také v slovinské Ľubľani na festivalu MENT.

V nejbližší době je čekají letní koncerty na festivalech na Slovensku, Česku a v Maďarsku. Tolstoys jsou Ela Tolstova (zpěv, klávesy), Frederika Camastra (housle), Matej Herceg (bicí), Pavel Rehák (klávesy) a Michal Smetana (kontrabas / baskytara).

Vstupné:
/ 150 Kč na místě koncertu v čase od 19 hodin
/ 120 Kč v předprodeji, zakoupíte v Informační centrum Napajedla
_
Web: www.tolstoys.sk
Youtube: bit.ly/tolstoysyoutube
Spotify: bit.ly/tolstoysspotify
iTunes: bit.ly/tolstoysitunes
Deezer:bit.ly/tolstoysdeezer
Bandcamp: bit.ly/tolstoysbandcamp
Soundcloud: bit.ly/tolstoyssoundcloud
Instagram: bit.ly/tolstoysinstagram








Termíny