The Plastic People of the Universe + Veteráni studené války, Vítkovo kvarteto

Hudba, hard rock, alternative, big-beat, rock
17.11. 2018 / The Plastic People of the Universe (Janíček, Brabenec, Kvasnička, Judl, Babka) + Veteráni studené války, Vítkovo kvarteto

V den výročí sametové revoluce bude KD Šeříková hostit na svém pódiu ty nejpovolanější: The Plastic People of the Universe. Legendární „Plastici“ jsou symbolem kapely, která měla největší problémy s komunistickým režimem a která se stala symbolem českého undergroundu i odporu proti tehdejšímu zřízení.
The Plastic People of the Universe stále mají co nabídnout. Přijďte se přesvědčit 17. 11. do KD Šeříková, a zároveň si připomenout čas, kdy jsme ucítili naději, že se smutná stránka jejich příběhu nebude již opakovat.

Vstup od: 18:00
Start: 20:00
Místo konání: KD Šeříková
Organizátor: 2P Production, s.r.o.
www.kdserikova.eu

Vstupenky
Cena v předprodeji: 350,-
TICKETSTREAM
https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/the-plastic-people-of-the-universe-veterani-studene-valky-vitkovo-kvarteto-kd-serikova-plzen-1068062

PLZEŇSKÁ VSTUPENKA
www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/18281-the-plastic-people-of-the-universe

COOL TICKET - nákup vstupenek v aplikaci pro chytré telefony Android a Apple iOS.

Cena na místě: 400,-

Za doby normalizace v 70. letech se Plastic People odmítli podřídit požadavkům režimu na „nezávadný“ repertoár, změnu názvu a úpravu vzhledu (zkrácení vlasů). Tím časem ztratili možnost profesionálně vystupovat, a tak hrávali pouze po soukromých akcích. Na těch stejně zasahovala tehdejší Veřejná bezpečnost, roku 1976 byli členové dokonce zatčeni pro udajné výtržnictví a někteří si odnesli od soudu nepodmíněné tresty. Po celé zemi se vzedmula vlna protestů, z nichž následně vznikla iniciativa Charta 77 požadující dodržování lidských práv.

Veteráni studené války jsou hudebním projektem Jiřího Růžka, vůdčí osobnosti někdejšího Vítkova kvarteta, na které „Veteráni“ navazují.

Tuto kapelu si založili s kamarády – úspěšnými muzikanty z jiných formací – spíše trochu z recese, s cílem spojit se proti opravdovému nepříteli, neboť současným politikům se člověk může prý jenom smát. Projekt byl nicméně úspěšný, a tak funguje a koncertuje do dnešních dnů. Pod heslem „Vraťte nám nepřítele!“ se vydali na turné, které bude mít jednu ze zastávek i v KD Šeříková.

Těšit se toho večera můžete také na jedinečné spojení Vítkovi Veterány - společný projekt členů Vítkova kvarteta a Veteránů studené války. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost exkluzivně v KD Šeříková!








Termíny