Cesta do Mytologie

Výstava, Volný čas, Pro děti

Zážitková expedice do čarovného kraje.

 

DOBRODRUŽNĚ-POUČNÁ EXPEDICE DO KOUZELNÉHO SVĚTA Z DÍLNY DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ, JOSEFA SODOMKY A SLADOVNY PÍSEK.

 

Vernisáž výstavy Cesta do Mytologie se ve Sladovně uskuteční 11. května. Výstavu bude možné navštívit až do 30. září 2018.

 

Cesta do Mytologie vás ohromí čarovným krajem fantastických příběhů, bájných zvířat a léčivých rostlin. Ve Sladovně vznikla zážitková, herní expozice, kde se děti v divadelních kulisách samy ponoří do světa mytologie. Pokusí se osvobodit jednorožce, porazit bazilišky a v kůži mořských panen poplavou na ostrov vlkodlaků. Pakliže se jim podaří zasadit semínko nového života, je tu určitá šance, že spatří i bájného fénixe.

 

Výtvarného řešení se ujal výtvarník Josef Sodomka, který vykreslil všechna bájná i opravdová zvířata a společně s Matějem Formanem a Terezou Dobiášovou vyvinuli scénář a aktivity hry. Inspirací se stala kniha Geralda Durella, Mluvící balík, kterou Durell věnoval dětem a na rozdíl od většiny svých ostatních knih to nebyla kniha autobiografická, ale v podstatě popisuje dobrodružnou cestu dětí do světa mytologie.

 

V expozici se míchají bájná zvířata a neskutečné stromy s bylinkami routy a levandule s těmi běžnými. Chtěli jsme pomoct dětem pochopit, že svět mytologie a světa kolem nás jsou si blíže, než si myslíme. A že svět mytologie vlastně ve zvětšených obrysech popisuje náš svět s jeho zvláštnostmi a mimořádnostmi. Že je vlastně jen třeba pořádně se dívat.

 

Video Cesta do Mytologie









Termíny