Drátování s hadcem

Volný čas, Pro děti

Vodní dům srdečně zve na řemeslný workshop, během kterého si vytvoříte drobné dárky nebo ozdoby pomocí jednoduché techniky drátování. Zdobit budeme hadcovými korálky.

Hadec je místní hornina nacházející se kolem přehradní nádrže Švihov. Na hadcovém podloží roste mnoho vzácných rostlinných druhů. Nejvzácnějším z nich je kuřička hadcová, drobná, bíle kvetoucí endemická rostlinka.
V současné době se vyskytuje pouze na dvou lokalitách na světě, obou zahrnutých do soustavy NATURA 2000. První lokalitou je Evropsky významná lokalita Želivka (v části území chráněném jako Národní přírodní památka Hadce u Želivky), druhou lokalitou je Evropsky významná lokalita Hadce u Hrnčíř.
Vzhledem k unikátnosti druhu a jeho omezenému výskytu je kuřička hadcová chráněna zákonem jak na české tak i mezinárodní úrovni.

Workshop bude probíhat celý den.
Materiál na drátování bude k dispozici ZDARMA.

Akce je pořádána v rámci projektu LIFE for Minuartia - Život pro kuřičku (LIFE15NAT/CZ/000818), který je realizován s finančním příspěvkem Evropské unie, programem Life a s finančním příspěvkem Ministerstva životního prostředí ČR. Projekt běží od 27. 7. 2016 do 31. 12. 2020 ve spolupráci Botanického ústavu AV ČR, ČSOP Vlašim a Ministerstva životního prostředí.









Kontakty

www.vodni-dum.cz

Termíny