Hormonální jóga podle Dinah Rodrigues

Kurzy, vzdělání, konference

Na dvoudenním kurzu budete uvedeni do hormonální jógové terapie - holistické léčebné technicky působící na fyziologické, fyzické, psychické i energetické úrovni. HJT je výsledkem mnohaletého studia a praxe brazilské terapeutky Dinah Rodrigues, vycházející z několika jógových systémů i z moderních vědeckých výzkumů, a na rozdíl od ostatních jógových proudů se zaměřuje - s dobrými výsledky - na zdravou funkci hormonálního systému. 

Díky svému holistickému, psychosomatickému zaměření představuje HJT alternativu ke klasické alopatické medicíně: vedle toho, že aktivuje tvorbu hormonů a posiluje řadu orgánů (vaječníky, štítnou žlázu, hypofýzu a nadledvinky), napomáhá rovněž udržet tělesné zdraví a kondici, účinně odbourává stres, emoční problémy i nespavost a konečně vede k aktivaci individuální energie (prány) zodpovědné za celkovou kvalitu života.

Během semináře si osvojíme celou jógovou sestavu, která pomáhá při : 

- Předčasné menopauze a menopauze (návaly horka, problémy s vlasy, kůží a nehty, emoční nestabilita, bolesti hlavy a migrény, bolesti kloubů, přibývání na váze, aj.)

- Cysty na vaječnících

- PMS (premenstruační syndrom)

- Ztráta menstruace a ovulace

- Neplodnost (způsobená hormonální nerovnováhou)

- Nízké libido

- Inkontinenece

- Osteoporóza

- Nedostatečná činnost štítné žlázy

- Nespavost, a další potíže způsobené hormonální nerovnováhou u žen. 

Naučíme se antistresová cvičení, která: 

- Harmonizují vegetativní nervový systém

- Uvádí náš metabolismus do rovnováhy

- Zmírňují stres a zátěžové situace

- Mění životní postoj k sobě samému i ke světu. 

Po dvoudenním kurzu budete moci praktikovat samy doma efektivní sestavu hormonální jógové terapie a využívat antistresová cvičení doma i v práci. Cviky jsou sestaveny tak, že je mohou cvičit ženy, které nemají zkušenosti s jógou.





Účinkují

Mgr. Aneta Pavlová





Termíny