Slavnosti brambor

Divadlo, Volný čas, Pro děti

Poslední zářijový víkend bude v Bystřici nad Pernštejnem patřit již šestému ročníku Slavností brambor.

Po oba dny se mohou návštěvníci těšit na regionální farmářské produkty, slavnostní bramborové menu, kuchařskou show, ukázku bramborových odrůd s ochutnávkou, výstavu kresleného bramborového humoru z tvorby klubu kreslířů a humoristů - Tapír, dětskou olympiádu, divadla a další zábavu.

Po celý víkend bude znít v Edenu country kapela Ranch a pivo z místního minipivovaru poteče proudem. Pro tentokrát připraví sládek místního minipivovaru várka Prosného piva. 

Kromě programu ve znamení bramborových slavností, si mohou návštěvníci prohlédnout celý areál centra Eden, kde naleznou v jednotlivých staveních řemeslníky, jako je tkadlec, včelař, kovář, aj.

V sobotu ve 14 hodin vystoupí na Panském dvoře divadelní soubor VOFUK ze Štěpánova nad Svratkou s hrou Ve škole je Bomba (autorky Marie Janíčkové).

Nedělní odpoledne bude patřit soutěži jedlíků v pojídání bramboráků. Zajímavým zpestřením bude i řezbářská show s motorovou pilou.

Před areálem centra bude umístěný stánek s prodejem brambor, vajec a dalších plodin od místních farmářů.

Babí léto je v podstatě jednou z posledních příležitostí, jak si užít teplého počasí před nástupem podzimu, a proto se i Slavnosti brambor mohou stát jedním z bodů na programu pro příjemný rodinný výlet na Vysočině.

Více informací k programu naleznete na www.centrumeden.cz









Termíny