HUDBOU PRO UNICEF 2012

Volný čas, Hudba, Pro děti

Tišnově se bude již tradičně hrát pro UNICEF - příjemnou zábavu a zároveň příležitost pomoci nabízí již čtvrtý ročník charitativního multižánrového hudebního festivalu Hudbou pro UNICEF.

 

Málokterý hudební festival je svým zaměřením tak jedinečný, jako právě Hudbou pro UNICEF. Koná se totiž ve spolupráci s Dětským fondem OSN – UNICEF a výtěžek z akce, jež se koná v sobotu 16. června v Tišnově u Brna, je určen na podporu očkovacích programů UNICEF.

 

Festival už počtvrté oživí letní kulturní dění v Tišnově a opět přivítá hned několik hvězd současné domácí pop music. „Na festivalu vystoupí mnoho známých osobností české hudby v čele s aktuálním nejlepším zpěvákem Tomášem Klusem, skupinou BUTY, legendami Janou Kratochvílovou a skupinou Oceán či Švihadlem,“ řekl k programu festivalu hlavní pořadatel akce Jan Schneider. „Mimořádný hudební zážitek opět očekávám od skupiny The Tap Tap, což je kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu a po loňském vystoupení nyní i oblíbenec tišnovského publika, nebo písničkář a skladatel filmové hudby Petr Skoumal,“ dodal Schneider. Na festivalu však dostane šanci také tišnovská Ha-kapela nebo velice oblíbená slovenská skupina Peha a mnoho dalších.

 

Hudební program začíná v pravé poledne a i v letošním roce bude doplněn o množství doprovodných aktivit pro děti a mládež. Vstupenky jsou právě v těchto dnech v předprodeji za zvýhodněnou cenu 300,- Kč a za 450,- Kč ve variantě rodinného vstupného.

 

Pořadatelé si pro letošní rok připravili také malou ochutnávku v podobě akce Hudbou pro UNICEF Warm Up. V krásném prostředí nádvoří Café U Palce v Tišnově vystoupí 26. května skupina Fleret.

 

Kompletní program na www.hudbouprounicef.cz

 

 

Český výbor pro UNICEF

 

Český výbor pro UNICEF byl ustaven v roce 1991 jako národní, nevládní, dobrovolná organizace, reprezentující a svojí činností podporující zájmy Dětského fondu OSN - UNICEF v České republice.

 

Je jedním ze 37 Národních výborů pro UNICEF, které se ve vyspělých průmyslových zemích zabývají zejména těmito úkoly:

 

- informovat širokou veřejnost o poslání a konkrétní činnosti UNICEF ve prospěch dětí,

- upozorňovat veřejnost na situaci dětí ve světě i v ČR,

- získávat pro svoji činnost ve prospěch dětí dobrovolné spolupracovníky a příznivce (z řad jednotlivců i organizací),

- shromažďovat finanční prostředky pro pomoc strádajícím dětem celého světa, a? už formou vyhlášení sbírky, uspořádání benefiční akce, pravidelného či jednorázového finančního příspěvku, prodejem pohlednic a jiného zboží UNICEF apod.,

- podporovat naplňování dětských práv.

 

Každým rokem se díky očkování podaří zachránit život až 3 milionům dětí. Přesto dosud téměř stejný počet dětí umírá na nemoci, kterým lze dnes běžným používaným očkováním předcházet. V zemích, kde neexistuje moderní zdravotnický systém nebo které jsou postiženy válečnou nebo přírodní katastrofou, pomáhá UNICEF ve spolupráci s jejich vládami a místními dobrovolnými spolupracovníky uskutečňovat speciální akce pomoci dětem, jako jsou např. Národní očkovací dny proti dětské obrně, které v minulém roce pomohly 550 milionům dětí ve věku do pěti let. UNICEF sehrává klíčovou roli v projektu GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization), jehož cílem je očkovat každé dítě proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám – spalničkám, záškrtu, černému kašli, tetanu, tuberkulóze a dětské obrně.Tišnovský házenkářský klub jako první sportovní klub v České republice uzavřel v roce 2007 spolupráci s Dětským fondem OSN – UNICEF. Rozhodl se tak dlouhodobě podporovat očkování dětí v oblastech přírodních katastrof, ozbrojeného konfliktu nebo rozvojových zemí.

 

K tradičnímu příspěvku, který každoročně v dobrovolné výši shromáždí na podporu UNICEF hráči a diváci, se od roku 2009 přidal také výtěžek z charitativních hudebních festivalů, které házenkářský klub pořádá. Za více jak 4 roky těchto aktivit tak obdržel UNICEF na očkovací programy celkem 127.865,- Kč. Proočkování jednoho dítěte proti šesti hlavním smrtelným onemocněním stojí cca 600,- Kč, díky této spolupráci se tak již podařilo zachránit život asi 213 dětem.

V roce 2010 bylo rozhodnuto, že část výtěžku z hudebního festivalu bude věnován také na podporu regionálních charitativních projektů. V roce 2010 věnovali pořadatelé 25.000,- Kč na nákup protialergických přikrývek pro Dětský domov Tišnov a v roce 2011 20.000,- Kč na nákup potřebných kompenzačních pomůcek pro Dominika z Tišnova, který již od narození trpí oční vadou.

 

 

 





Účinkují

Tomáš Klus, Buty, The Tap Tap, Pehe (SK), UŽ JSME DOMA, Švihadlo, DRUHÁ TRÁVA, Oceán, Jana Kratochvílová, Petr Skoumal, HA-KAPELA





Termíny