RYBÍ HOSTINA V GALERII HARFA

Volný čas

Letní počasí znamená pro mnoho lidí nejenom relaxaci venku u vody, ale hlavně možnost vyrazit na zahrádku nebo balkon a pustit se do grilování. Že se dá grilovat jak maso, tak i zelenina, je všeobecně známá věc. Jak ale co nejlépe připravit pro grilování rybu? Na tuto otázku odpoví série speciálně zaměřených akcí v Galerii Harfa. Tuto sobotu od 11 do 16 hodin začíná na střeše tohoto obchodního centra první „grilovací“ sobota věnovaná výhradně rybám. Chutné a přitom na přípravu jednoduché rybí delikatesy předvedou dva profesionální rybáři působící pod jménem „MA MI“. Návštěvníci akce budou moci rybí dobroty na místě ochutnat a inspirovat se tak i pro vlastní grilování doma nebo na chalupě. Grilování doprovodí country a folková kapela Z Vršku.

Na „menu“ rybí soboty v Galerii Harfa je ukázka správného porcování a filetování kapra, vhodné uchování ryb před grilováním a příprava kapřích chipsů. Dále zde proběhne grilování pstruha a makrely a příprava vynikajícího kapra ve vinné marinádě a pstruha na ostro.

„Věříme, že rybí hody návštěvníky naší akce zaujmou. A protože inspirace není nikdy dost, mohou se zájemci o přípravu dobré ryby na grilu těšit na další pokračování této kulinářské seance – vždy poslední sobotu v měsíci až do konce srpna,“ říká Pavel Skorčík, ředitel Galerie Harfa.

www.galerieharfa.cz









Termíny